Sytse, Ytje, Hieke en Ids Engbrenghof

2 juli t/m 10 september, Kerk van Westernijkerk in MARRUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De komende zomer is er een bijzondere expositie te zien in het kerkje van Westernijtsjerk, bij Marrum. Twee broers en twee zusters: Sytse, Ytje, Hieke en Ids Engbrenghof, geboren en getogen te Marrum, komen even terug naar hun geboortegrond om te tonen welke creatieve vaardigheden zij naast hun ve...

Lees meer

De komende zomer is er een bijzondere expositie te zien in het kerkje van Westernijtsjerk, bij Marrum.

Twee broers en twee zusters: Sytse, Ytje, Hieke en Ids Engbrenghof, geboren en getogen te Marrum, komen even terug naar hun geboortegrond om te tonen welke creatieve vaardigheden zij naast hun verschillende beroepen hebben ontwikkeld. Fotografie, quilts, schilderijen, kalligrafie, miniaturen en houtbewerking, er is heel veel te zien op deze tentoonstelling!

De bijdrage van Sytse heeft als titel “Langs de Ried naar het Wad”. In een serie prachtige foto’s neemt hij de kijker mee naar het weergaloos mooie natuurgebied achter de zeedijk waar de exposanten als kind veel vertoefden.

Ook Ytje is geïnspireerd door het Wad met haar prachtige licht en laat dat zien in haar olieverfschilderijen. Daarnaast zijn van haar hand in de kerk de mooiste quilts te bewonderen.

Hieke laat in haar bijdrage zien dat zij gefascineerd is door Middeleeuwse verluchte handschriften. Zij heeft zich verdiept in kalligrafie en de traditionele manieren van werken met bladgoud, pigmenten en ei tempera.

Ids tenslotte toont handgemaakte houten kistjes in allerlei vormen en maten. Met vakmanschap vervaardigd en daarna op eigen wijze voorzien van decoupage.

De kerk is tijdens Tsjerkepaad elke zaterdagmiddag open van 13.30 tot 17.00 uur. Van 2 juli t/m 10 september. Op 10 september is het open monumentendag, dan is de kerk open van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Op zaterdag 2 juli zijn Sytse, Ytje en Hieke de hele middag aanwezig.

Lees minder

Data en tijden

za 20 augustus 2022 : 13:30 - 17:00
za 27 augustus 2022 : 13:30 - 17:00
za 3 september 2022 : 13:30 - 17:00
za 10 september 2022 : 13:30 - 17:00

Toelichting: op 10 sep van 10-17 u

Prijzen

Volwassenen : Gratis
gratis