Taoïsme een nieuwe verlichting in onze geestelijke gezondheid?

3 oktober, Bij het kerkje in SCHEEMDA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Filosofielezing door mevrouw J. Hsu. Yin en Yang. We kennen allemaal wel het teken van “Yin en Yang”, de eenheid van het bestaan met als voorbeelden: water-vuur / maan-zon / vrouw-man. Het een kan niet zonder het ander. Ook zegt “Tai Chi” ons iets. Deze begrippen komen voort uit het Taoïsme, een b...

Lees meer

Filosofielezing door mevrouw J. Hsu.

Yin en Yang.

We kennen allemaal wel het teken van “Yin en Yang”, de eenheid van het bestaan met als voorbeelden: water-vuur / maan-zon / vrouw-man. Het een kan niet zonder het ander. Ook zegt “Tai Chi” ons iets. Deze begrippen komen voort uit het Taoïsme, een brede Chinese stroming met elementen uit de filosofie, maar ook uit de mystiek en godsdienst. Letterlijk betekent Tao: De Weg / doelgericht gaan. Taoïsme is een universeel principe van Chinese levensfilosofie en geeft ons verlichting over hoe we tegen het leven aankijken en bijvoorbeeld ook hoe we met de natuur om kunnen gaan.

Maandag 3 oktober organiseert de Oldambtster Kring een lezing over het Taoïsme. Dit onder de titel: “Taoïsme een nieuwe verlichting in onze geestelijke gezondheid?” Over o.a. Lao Zi, de Chinese filosoof die een andere manier aanwijst voor de mensheid om in harmonie te leven met onze aarde en onszelf.

We hebben daarvoor als spreekster mevrouw J. Hsu kunnen strikken. Zij komt uit Taiwan, maar woont alweer een tijdje in Scheemda. Mevrouw J. Hsu streeft ernaar belangstellenden via lezingen meer inzicht te geven over China en de Chinese cultuur.

Lees minder

Data en tijden

ma 3 oktober 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Toelichting: incl. vertering.

Waar is het?

Bij het kerkje
Molenstraat 14
9679KC SCHEEMDA
0597593466
k.b.vanslochteren@gmail.com

€ 10,00