Tatiana Schra en Julia Dake

4 mei t/m 4 augustus, Kunsthuis De Woage in HOLLANDSCHEVELD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Prachtige voorjaarsexpositie van Tatiana Schra en Julia Dake in Kunsthuis 'De Woage'. Van 4 mei t/m 4 augustus 2021. Tatiana Schra van Bogatov is in 1955 geboren in Rusland. Ze woont sinds 1983 in Nederland. In 2016 is ze afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor schilderkunst, daarvoor heeft ze ...

Lees meer

Prachtige voorjaarsexpositie van Tatiana Schra en Julia Dake in Kunsthuis 'De Woage'. Van 4 mei t/m 4 augustus 2021.

Tatiana Schra van Bogatov is in 1955 geboren in Rusland. Ze woont sinds 1983 in Nederland. In 2016 is ze afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor schilderkunst, daarvoor heeft ze een aantal jaren schilderlessen gevolgd aan de Heerenveense school.

Van jongs af aan voelde Tatiana zich aangetrokken tot de schilderkunst. Haar zielsverwanten zijn de Russische schilders Ilja Repin en Valentin Serov. Haar grote bron voor inspiratie zijn William Turner en de Haagse school. In haar werk richt ze zich op de wereld om haar heen. Op menselijke figuren, landschap of stillevens, ze zoekt daarin wat voor haar de essentie is. Essentie in dynamiek en beweging.

Julia Dake is een heel veelzijdige vrouw, geboren in Den Haag, maar op haar vierde naar Epe verhuisd en daar opgegroeid. Nu woont ze in Drenthe. In Utrecht heeft ze de leraren opleiding tekenen en textiele werkvormen gedaan. Daarnaast heeft ze cello gestudeerd, klassiek ballet en toneel. Maar ze heeft ook jaren een bloeiende praktijk in natuurgeneeskunde gehad. In 2011 is ze afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen.

Julia schildert graag gelaagd, met acrylverf zet ze in de eerste laag de compositie op paneel of doek. Dat heb is van te voren al behandeld met een gekleurde ondergrond, daarna gaat ze verder met olieverf.
Meestal werkt Julia met beperkt palet. Door de gelaagdheid probeert ze diepte in het schilderij te suggereren. Lichtinval, sfeer of verstilling is voor haar heel belangrijk.

Lees minder

Links

Data en tijden

dinsdag 4 mei 2021 t/m woensdag 4 augustus 2021

dinsdag : 13:00-17:00
woensdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kunsthuis De Woage
Riegshoogtendijk 184 184
7913 TD HOLLANDSCHEVELD
06 81670253
www.koosjezomer.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader