Terp fan de Takomst

20 augustus, Op 'e Terp in HEGEBEINTUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het slik trekt aan je laarzen. De wind giert langs je oren. De weidsheid van het kwelderlandschap beneemt je de adem. Een bezoek aan de Terp fan de Takomst – oftewel de Terp van de Toekomst – in Noard-Fryslân Bûtendyks is een ware belevenis. Verbinding met het wad Voordat de dijken aangelegd werden...

Lees meer

Het slik trekt aan je laarzen. De wind giert langs je oren. De weidsheid van het kwelderlandschap beneemt je de adem. Een bezoek aan de Terp fan de Takomst – oftewel de Terp van de Toekomst – in Noard-Fryslân Bûtendyks is een ware belevenis.

Verbinding met het wad
Voordat de dijken aangelegd werden, woonden de mensen in deze omgeving op terpen. Van tijd tot tijd liep het land onder water, maar op de terpen hielden ze droge voeten. De terpbewoners waren vroeger sterk verbonden met het wad. Dit wilde het dorp Blije weer terug. Zo is het plan ontstaan om een nieuwe terp te bouwen in het buitendijkse gebied vlak bij Blije. Een plek waar oude verhalen verteld kunnen worden en nieuwe gemaakt worden.

Van historische terp naar nieuwe terp
We starten de 10 km lange fietstocht vlak bij de historische terp in Hegebeintum en komen onderweg langs verschillende plekken waar veel historische verhalen over zijn te vertellen. Halverwege de tocht wandelen we ongeveer 2 km over de kwelder, naar de Terp fan de Takomst. Bewonder hier de weidsheid, ruigheid en stilte van de natuur. De terp staat in een uniek stukje natuur, waar onze enthousiaste gids van alles over kan vertellen.

Let op! Neem je eigen fiets mee en trek voor de wandeling stevige schoenen of laarzen aan. De route over de kwelder kan zeer nat zijn.

Tip: Bezoek na afloop bezoekerscentrum terp Hegebeintum en kom nog meer te weten over de hoogste terp van Fryslân.

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 20 augustus 2022 : 10:00 - 12:30

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: voor leden gratis.