Terug in de tijd wandelen op de Schaopedobbe

7 augustus, P-plaats Schaepsdobbe a/d Kloosterweg in ELSLOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Excursie It Fryske Gea, opg. itfryskegea.nl. On-Nederlands mooi, een pareltje, puur en rustig. Zo kun je de Schaopedobbe het beste omschrijven. Het gebied kenmerkt zich door variatie. Op de kleine zandvlakte kun je heerlijk van de warme zonnestralen genieten. De glooiende heidevelden geven een lief...

Lees meer

Excursie It Fryske Gea, opg. itfryskegea.nl.

On-Nederlands mooi, een pareltje, puur en rustig. Zo kun je de Schaopedobbe het beste omschrijven. Het gebied kenmerkt zich door variatie. Op de kleine zandvlakte kun je heerlijk van de warme zonnestralen genieten. De glooiende heidevelden geven een lieflijk uitzicht en bij de dobbe zie je libellen razendsnel over het water vliegen. Geniet tijdens deze wandelexcursie van deze verborgen parel en leer meer over de cultuurhistorie.

Terug in de tijd wandelen
De Schaopedobbe kent bijzondere verhalen over vroeger. Zo werden de schapen uit de omgeving hier vroeger gewassen. In het voorjaar werden de dieren geschoren. Voordat zij van hun jasje werden ontdaan kregen ze eerst een flinke wasbeurt in de dobbe. Op deze manier hadden de dieren minder last van ongedierte en was de wol al wat schoner. Vandaar de naam van dit gebied: De Schaopedobbe. Meer weten? Onze enthousiaste gids vertelt het je graag tijdens deze prachtige natuurwandeling.

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 7 augustus 2022 : 10:00 - 12:00

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 11 jaar)

Toelichting: leden gratis.

Waar is het?

P-plaats Schaepsdobbe a/d Kloosterweg
Kloosterweg
8424 SH ELSLOO