Terug naar het begin: Culturele ontdekkingstochten

12 juni t/m 27 juni, Diverse locaties in PROV GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Hoewel er vanwege de coronamaatregelen een streep moest door de vorige datum van het festival Terug naar het begin (TNHB), is de organisatie niet bij de pakken neer gaan zitten. TNHB kijkt vooruit en kondigde afgelopen week onder de noemer ‘Boek een ontdekkingstocht’ een reeks culturele dagreizen aa...

Lees meer

Hoewel er vanwege de coronamaatregelen een streep moest door de vorige datum van het festival Terug naar het begin (TNHB), is de organisatie niet bij de pakken neer gaan zitten. TNHB kijkt vooruit en kondigde afgelopen week onder de noemer ‘Boek een ontdekkingstocht’ een reeks culturele dagreizen aan verspreid over de laatste drie weekenden in juni 2021. Deze ontdekkingstochten vol live muziek, theater, kunst en verhalen, kun je boeken tijdens 12 + 13 juni, 19 + 20 juni en 26 + 27 juni.

Meebewegen met de mogelijkheden
Wie het festival Terug naar het begin al eens heeft bezocht, is bekend met het unieke concept. Al fietsend door het Groninger wierdenlandschap, beleef je onderweg betoverende optredens en spannende kunstprojecten in prachtige karakteristieke kerkjes. “In dat opzicht verandert er inhoudelijk niet veel aan het festival”, vertelt Minke van der Velde, projectleider van TNHB. “We blijven heel dicht bij de kernwaarden van het festival, maar bewegen mee met de mogelijkheden”. Nieuw dit jaar zijn de vooraf samengestelde routes, die met veel zorg zijn uitgedacht door de organisatie. Door maximaal 30 deelnemers toe te laten per route en op de locaties onderling 1,5 meter afstand te houden, kan Terug naar het begin doorgang vinden in de coronasamenleving, mits de huidige lockdown wordt losgelaten.

Routes met voldoende ruimte
Per weekend worden er drie verschillende routes aangeboden, met verschillende afstanden, starttijden en locaties. Bezoekers schrijven zich van tevoren in op een route die bestaat uit diverse programmaonderdelen, variërend van live muziek en theater tot kunst en verhalen. Bovendien is er voldoende tijd tussen de optredens, die vrij in te vullen is door de bezoeker. Van der Velde licht toe: “We vinden het belangrijk dat onze bezoekers zich niet hoeven te haasten. Daarom bieden we genoeg ruimte en vrijheid om onderweg eens een omweggetje te maken of een mooi uitzichtpunt aan zee te bezoeken.” Zo geven de culturele ontdekkingstochten een nieuwe kijk op de omgeving van de gemeente Eemsdelta: voor de nieuwsgierige bezoeker, maar ook voor wie er al jaren woont.

Start kaartverkoop
De organisatie van Terug naar het begin hoopt de komende maanden meer duidelijkheid te krijgen over de doorgang van het festival en verwacht de kaartverkoop in mei te starten. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief en de kanalen van TNHB in de gaten houden. Meer informatie is te vinden op www.terugnaarhetbegin.nl.

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader