Terugblik op vooruitgang: de jaren zeventig en Groningen

28 september, Nieuwe Kerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Woensdag 28 september 2022 zal in de Nieuwe Kerk te Groningen de Ubbo Emmius-lezing 2022 plaatsvinden. De sprekers zijn Nelleke Noordervliet en Max van den Berg. Het thema dat centraal staat is 'Terugblik op vooruitgang: de jaren zeventig en Groningen'. Nelleke Noordervliet is de eerste spreker en ...

Lees meer

Woensdag 28 september 2022 zal in de Nieuwe Kerk te Groningen de Ubbo Emmius-lezing 2022 plaatsvinden. De sprekers zijn Nelleke Noordervliet en Max van den Berg. Het thema dat centraal staat is 'Terugblik op vooruitgang: de jaren zeventig en Groningen'.

Nelleke Noordervliet is de eerste spreker en zij zal reflecteren op de progressieve tijdgeest en veranderingsgezingheid die in de lange jaren zeventig door Nederland trok. Noordervliet is een gevierd auteur die veel over de jaren zeventig heeft gepubliceerd. In september 2022 ontvangt zij de prestigieuze Nederlandse oeuvreprijs de Gouden Ganzenveer.

De tweede spreker is Max van den Berg: de uitgelezen persoon om dit thema vanuit Gronings perspectief te voorzien. Van den Berg maakte in de jaren zeventig furore als wethouder in Groningen en was daarna onder meer voorzitter van de PvdA, Europarlementariër en Commissaris van de Koning in Groningen. Tijdens zijn lezing staat voor Van den Berg zijn spraakmakende periode als wethouder centraal. Daarin liep de stad Groningen op verschillende thema's landelijk voorop.

Toegangskaarten zijn vanaf nu te verkrijgen bij Boekhandel Van der Velde in Groningen en via https://ubboemmiuslezing.nl/kaartverkoop. De toegangsprijs bedraagt gedurende de voorverkoop €7,50 en voor scholieren en studenten €2,50. Op de avond zelf zijn de prijzen aan de deur respectievelijk €10 en €5. De lezing begint om 20:00 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 28 september 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 7.50
Kinderen : € 5.00 (t/m 18 jaar) € 2.50 (t/m 18 jaar)
CJP : € 5.00 € 2.50

Toelichting: voor studenten en scholieren geldt hetzelfde gereduceerde tarief.

Voorverkoop: Van der Velde Boeken, Grote Markt 54-55, 9712 HV Groningen, Online: https://ubboemmiuslezing.nl/kaartverkoop.

Waar is het?

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
9712 PT GRONINGEN
www.nieuwekerk.org

€ 10,00