Testen voor toegang: Bühne

1 november 2020 t/m 27 juni 2021, Drents Museum in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Drents Museum toont van 1 november 2020 tot en met 27 juni 2021 werk van de Duitse kunstenaar Matthias Weischer onder de titel Bühne. De tentoonstelling toont een overzicht van de ontwikkeling die Weischer de afgelopen twintig jaar als kunstenaar heeft doorgemaakt. Blikvanger van de tentoonst...

Lees meer

Het Drents Museum toont van 1 november 2020 tot en met 27 juni 2021 werk van de Duitse kunstenaar Matthias Weischer onder de titel Bühne. De tentoonstelling toont een overzicht van de ontwikkeling die Weischer de afgelopen twintig jaar als kunstenaar heeft doorgemaakt.

Blikvanger van de tentoonstelling is het schilderij Bulb uit 2020, dat het museum heeft kunnen aankopen dankzij de Stichting Vrienden van het Drents Museum. Weischer (Elte, 1973) wordt gezien als een van de meest opvallende vertegenwoordigers van de hedendaagse Duitse schilderkunst. Hij maakt deel uit van de Neue Leipziger Schule, een kunstenaarsgroep die het Drents Museum al langere tijd volgt.

In de tentoonstelling Bühne zijn ongeveer dertig schilderijen te zien. Met name het kunstenaarschap van Weischer staat centraal. Zijn vroege werk bestaat uit donkere, desolate interieurs die iets grimmigs en surreëels hebben. In latere jaren is een veranderende stijl zichtbaar. Hij gaat meer in de buitenlucht schilderen, maakt landschappen en tuinen in heldere en fellere kleuren. In zijn huidige werk komen die twee stijlen samen: de schilder is teruggekeerd naar de interieurs maar schildert nu losser en kleurrijker.

OP 19, 20 EN 21 APRIL TE BEZOEKEN MET SNELTEST (PILOT)

Musea kunnen veilig en verantwoord open blijkt uit de ervaringen van 2020 met het anderhalvemeterprotocol. En daarom gaat het Drents Museum samen met 16 andere musea een pilot aan in samenwerking met de Museumvereniging! Op 19, 20 en 21 april kunnen Museumkaarthouders het museum in Assen bezoeken op vertoon van een negatieve sneltest. Deze sneltest kan gratis worden gedaan bij deelnemende testcentra.

De pilot is onderdeel van het plan waarmee het ministerie van OCW de inzet wil onderzoeken van sneltesten in de culturele sector. Doelen zijn het testen van de infrastructuur rondom sneltesten en cultuurbezoek en te ontdekken hoe dit bezoekers bevalt. Zo wordt zichtbaarder of sneltesten kan helpen het maatschappelijk leven weer op gang te brengen.

Tickets reserveren
Mensen met een Museumkaart kunnen in de week van 12 april een tijdvak reserveren bij het museum van hun keuze op www.museum.nl. Wie een tijdvak reserveert, ontvangt een link om een afspraak voor een gratis sneltest te maken. Ook mensen met een Museumkaart die is “verlopen” na 14 december 2020, kunnen meedoen. Op het geboekte tijdstip kunnen bezoekers dan naar binnen met hun Museumkaart, bewijs van reservering en de negatieve sneltest.

Zodra de ticketing live gaat, wordt dit bekend gemaakt via de online kanalen van de Stichting Museumkaart en het Drents Museum.

Sneltest
De sneltesten worden afgenomen door de testcentra van de Stichting Open Nederland. Mensen die een tijdvak hebben gereserveerd op www.museum.nl worden vervolgens doorverwezen voor een gratis sneltest die wordt aangeboden via www.covidsnelteststraat.nl

Anderhalvemeter geldt
De pilot is anders dan de field labs die zijn gehouden: het coronaprotocol blijft gelden. Zo blijft de anderhalve meter gelden, en zijn er vaste looproutes, en desinfectiemiddelen. Uit de ervaringen van 2020 blijkt dat het protocol veilig en verantwoord is; er zijn geen brandhaarden van corona bekend uit musea. Van bezoekers meldde bovendien meer dan twee derde dat ze hun bezoek aan een museum als veilig hadden ervaren, bleek uit onderzoek van Validators dat vorig jaar in opdracht van de Museumvereniging is gedaan. Musea zijn voorbereid om weer open te gaan om bezoekers te verwelkomen. Want samen vertellen musea het hele, actuele verhaal van onze steeds veranderende samenleving.met erfgoed dat van ons allemaal is,.

Deelnemende musea
De zeventien musea die deelnemen aan de pilot zijn in samenspraak met het ministerie van OCW en de 25 veiligheidsregio’s geselecteerd. Daarbij is gelet op spreiding - in iedere provincie tenminste één museum - museumgrootte en type collectie. De deelnemende musea zijn: Drents Museum, Assen | Fries Museum, Leeuwarden | Jopie Huisman Museum, Workum | Groninger Museum, Groningen | Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch | Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem | Bonnefanten, Maastricht | Hermitage, Amsterdam | Scheepvaartmuseum, Amsterdam | Teylers Museum Haarlem | Slot Loevestein, Poederooijen | Luchtvaartmuseum Aviodrome, Lelystad | Museum De Fundatie, Zwolle | Spoorwegmuseum, Utrecht | Museum Prinsenhof, Delft | Wereldmuseum, Rotterdam | Zeeuws Museum, Middelburg.

Museumweek
De pilot wordt gehouden in de Nationale Museumweek, van 19 tot en met 25 april 2021. Daaraan nemen alle ruim 400 musea deel die lid zijn van de Museumvereniging. Er is die week ook veel extra aanbod online, te vinden op: www.museum.nl

Lees minder

Data en tijden

zondag 1 november 2020 t/m zondag 27 juni 2021

zondag : 11:00-17:00
dinsdag : 11:00-17:00
woensdag : 11:00-17:00
donderdag : 11:00-17:00
vrijdag : 11:00-17:00
zaterdag : 11:00-17:00

Toelichting: op 19, 20 en 21 april kunnen Museumkaarthouders het Drents Museum bezoeken op vertoon van een negatieve sneltest; mensen met een Museumkaart kunnen in de week van 12 april een tijdvak reserveren bij het museum van hun keuze op www.museum.nl

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Drents Museum
Brink 1
9401 HS ASSEN
0592 377773
www.drentsmuseum.nl
info@drentsmuseum.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader