Testen voor toegang: Drentse Veenlijken

19 april t/m 21 april, Drents Museum in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het meisje van Yde is weer te zien op haar vertrouwde plaats in het Drents Museum. Vanwege de uitbreiding van ons café konden we haar een tijdje niet tonen. Op veler verzoek is ze tijdelijk weer terug. Naast het meisje van Yde zijn ook een paar andere veenlijken uit de collectie van het museum te be...

Lees meer

Het meisje van Yde is weer te zien op haar vertrouwde plaats in het Drents Museum. Vanwege de uitbreiding van ons café konden we haar een tijdje niet tonen. Op veler verzoek is ze tijdelijk weer terug. Naast het meisje van Yde zijn ook een paar andere veenlijken uit de collectie van het museum te bewonderen. Evenals de reconstructie van het hoofd van 'ons meisje'.

OP 19, 20 EN 21 APRIL OPEN VOOR LANDELIJKE PILOT MET SNELTESTEN

Na zo’n vier maanden gesloten te zijn geweest zal het Fries Museum op 19, 20 en 21 april tijdelijk zijn deuren openen. Het museum doet mee aan een landelijke pilot waarin het ministerie van OCW de inzet van sneltesten in musea onderzoekt. Mensen met een Museumkaart kunnen vanaf volgende week een museumbezoek en sneltest reserveren op www.museum.nl. Het is niet mogelijk via het museum zelf te reserveren. Tijdens de pilot zal het Fries Museum voor het eerst de tentoonstelling Haute Bordure laten zien, evenals de exposities met hedendaags werk van Taus Makhacheva en Afra Eisma.

Wie een tijdvak heeft gereserveerd via www.museum.nl ontvangt een link om een afspraak voor een gratis sneltest te maken. Met deze pilot wil het ministerie van OCW de inzet onderzoeken van sneltesten in de culturele sector. Zo wordt zichtbaar of sneltesten kunnen helpen het maatschappelijk leven weer op gang te brengen. De zeventien musea die deelnemen aan de pilot zijn in samenspraak met het ministerie van OCW en de 25 veiligheidsregio’s geselecteerd. Daarbij is gelet op spreiding - in iedere provincie tenminste één museum - museumgrootte en type collectie.

museumkaart
Mensen met een Museumkaart kunnen vanaf volgende week een tijdvak reserveren op www.museum.nl. De precieze datum waarop men kan reserveren wordt bekend gemaakt op de social media kanalen van de Museumkaart. Om reisbewegingen te beperken wordt bezoekers gevraagd zoveel mogelijk in hun eigen regio naar een museum te gaan. De deelnemende musea zijn verdeeld over het land en elk museum kan drie dagen meedoen, het Fries Museum heeft gekozen voor 19, 20 en 21 april.

anderhalve meter blijft gelden
De pilot is anders dan de eerder georganiseerde field labs: het coronaprotocol blijft van toepassing. Zo blijft de anderhalve meter gelden, zijn er vaste looproutes en desinfectiemiddelen. Uit de ervaringen van 2020 blijkt dat het protocol veilig en verantwoord is: er zijn geen brandhaarden van corona bekend uit musea. Van eerdere bezoekers meldde bovendien meer dan twee derde dat ze hun bezoek aan een museum als veilig hadden ervaren, bleek uit onderzoek van Validators dat vorig jaar in opdracht van de Museumvereniging is gedaan.

deelnemende musea
Aan de pilot doen de volgende musea mee: Drents Museum (Assen), Fries Museum (Leeuwarden), Jopie Huisman Museum (Workum), Groninger Museum (Groningen), Noordbrabants Museum (’s-Hertogenbosch), Nederlands Openluchtmuseum (Arnhem), Bonnefanten (Maastricht), Hermitage (Amsterdam), Scheepvaartmuseum (Amsterdam), Teylers Museum (Haarlem), Slot Loevestein (Poederooijen), Luchtvaartmuseum Aviodrome (Lelystad), Museum De Fundatie (Zwolle), Spoorwegmuseum (Utrecht), Museum Prinsenhof (Delft), Wereldmuseum (Rotterdam) en Zeeuws Museum (Middelburg).

Lees minder

Links

Data en tijden

maandag 19 april 2021 t/m woensdag 21 april 2021

maandag :
dinsdag :
woensdag :

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Drents Museum
Brink 1
9401 HS ASSEN
0592 377773
www.drentsmuseum.nl
info@drentsmuseum.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader