Testen voor toegang: GIMME SHELTER: The Stones in beeld

9 april t/m 11 april, Akerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Noorderlicht en de Stichting Oude Groninger Kerken presenteren een grote tentoonstelling rond de Rolling Stones in de Der Aa-kerk. ‘GIMME SHELTER’ toont werk van fotografen, documentaires, televisiemateriaal en nog veel meer. De tentoonstelling loopt gelijktijdig met ‘Unzipped&r...

Lees meer

Noorderlicht en de Stichting Oude Groninger Kerken presenteren een grote tentoonstelling rond de Rolling Stones in de Der Aa-kerk.

‘GIMME SHELTER’ toont werk van fotografen, documentaires, televisiemateriaal en nog veel meer. De tentoonstelling loopt gelijktijdig met ‘Unzipped’ in het Groninger Museum en kijkt met een andere blik naar de legendarische band door veel vroege fotografie te presenteren en de Stones mede te benaderen vanuit een Nederlands-Gronings perspectief.

FOTOGRAFIE
Bent Rej (Denemarken, 1940-2016) maakte van maart 1965 tot mei 1966 deel uit van het gevolg van de Rolling Stones tijdens de Satisfaction-tour. Hij werd vertrouweling en vriend van de band, die hem carte blanche gaf. Ook uit die tijd: het beruchte Stones-concert in het Kurhaus in Den Haag, dat volledig uit de hand liep. Rob Bosboom (Nederland, 1940-2017) vergezelde de Rolling Stones die dag. Hij was een van de eerste echte popfotografen in ons land. Gijsbert Hanekroot (Nederland, 1945) was in de jaren zeventig de hoffotograaf van muziekkrant 'OOR'. Uit die tijd stamt ook zijn prachtige Stones-archief, waarvan hij een selectie laat zien tijdens ‘GIMME SHELTER’. Claude Vanheye (Nederland, 1948) was de jongste succesfotograaf van Nederland in de jaren 70 en een leidende figuur in de internationale popscene. Hij maakte intieme shoots met de Stones backstage en in de studio.

FILM
De Groninger Nick Landman appte al zijn vrienden: "Waar was jij op 2 juni 1999?" De meesten wisten het nog: in het Stadspark bij het concert van de Rolling Stones. Landman maakt er een documentaire over. Daarnaast vertonen we onbekende fragmenten uit het archief van de Stichting Beeld en Geluid en het interview van Boudewijn Büch met Mick Jagger uit 1997.

PILOT MET SNELTEST VOOR TOEGANG AKERK

Op vertoon van een negatief corona-testbewijs mag je op 9, 10 en 11 april de Akerk (en de huidige tentoonstelling ‘Gimme Shelter’) bezoeken. Stichting Oude Groninger Kerken doet mee aan een pilot van Stichting Open Nederland die hiermee verkent hoe monumenten weer opengesteld kunnen worden voor bezoek.

Testen voor Toegang
Testen voor Toegang is een platform van de Stichting Open Nederland. Het doel van de Stichting Open Nederland is een bijdrage leveren aan het heropenen van het sociale leven in Nederland. De overheid bepaalt welke sociale evenementen per wanneer en onder welke voorwaarden weer open mogen. Stichting Oude Groninger Kerken zal met de Akerk meedoen met deze pilot. Marius Breukink, projectleider SOGK: ‘Wij willen
graag onze bijdrage leveren aan deze pilot om te verkennen hoe we de culturele sector weer kunnen openen. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook blij dat we op deze manier weer bezoekers kunnen laten genieten van onze prachtige Akerk.’

Akerk bezoeken
Om toegang te krijgen tot de Akerk is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich voor aanvang laat testen. Eerst maakt de bezoeker een reservering door een e-mail te sturen naar: pilot@groningerkerken.nl. Vervolgens ontvangt de geïnteresseerde een e-mail van ons met daarin een link (https://www.testenvoortoegang.nl). Via deze link kan een sneltest ingepland worden. Op vertoon van een negatief testbewijs van maximaal 40 uur
oud, kan op 9,10 of 11 april de Akerk bezocht worden. Met dit bezoek levert men een belangrijke bijdrage aan deze pilot.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 9 april 2021 t/m zondag 11 april 2021

zondag : 10:00-17:00
dinsdag : 10:00-17:00
woensdag : 10:00-17:00
donderdag : 10:00-17:00
vrijdag : 10:00-17:00
zaterdag : 10:00-17:00
zo 22 november 2020 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Akerk
Akerkhof 2
9711 JB GRONINGEN
050 3123569
www.akerk.nl
info@groningerkerken.nl

Gerelateerde evenementen

Loader