Testen voor toegang: Roeken wandeltocht

24 april, Centrum in BITGUMMOLE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

10 en 27 km. Alleen toegang met een geldig ticket en een negatieve uitslag van een coronatest via testenvoortoegang.nl. Deze wandeltocht is een officiële 'Testen voor Toegang' activiteit, georganiseerd conform de regels die hiervoor gelden én de landelijke Coronaregels en protocollen. Roeken wande...

Lees meer

10 en 27 km. Alleen toegang met een geldig ticket en een negatieve uitslag van een coronatest via testenvoortoegang.nl.

Deze wandeltocht is een officiële 'Testen voor Toegang' activiteit, georganiseerd conform de regels die hiervoor gelden én de landelijke Coronaregels en protocollen.

Roeken wandeltocht

De streek in de nieuw gevormde gemeente 'Waadhoeke' waar deze wandeltocht doorheen loopt is zeer afwisselend. Het is een agrarisch gebied, ten westen van Leeuwarden, rond de voormalige Middelsee. Dit is de zogenaamde Greidhoeke fan Fryslân. Wie deze streek kent weet dat het heel afwisselend is, met veel groen, water en diverse natuur. Naast rustige wegen met weidse uitzichten loopt de tocht ook over kleine schelpenpaadjes en kiest verrassende doorsteekjes.

De 27 km route loopt onder meer door de dorpen Bitgummole, Bitgum, Berlikum , Engelum en Marsum. Halverwege deze route is een rust in en bij de Molewjuk in Bitgummole.
De 10 km route loopt onder meer door de dorpen Bitgummole, Engelum, Marsum en vlak langs Bitgum.

Standbeeld van de Bitgumer Roeken
De bijnaam van de inwoners van Bitgum en zusterplaats Bitgummole, genoemd naar de vroegere korenmolen bij Bitgum, is Roeken. Oorspronkelijk was het eigenlijk Schier-Roeken (Bonte Kraaien), naar het grijze monnikskleed dat gedragen werd door de bewoners van de state die hier tot 1897 stond. Ook hier vind je ter nagedachtenis een standbeeld van, tegenover de Martinuskerk.

Standbeeld van de Riedster kat
Wegens de Corona maatregelen doen we dit jaar de Riedster katten niet aan, schuiven we gewoon naar volgend jaar. Vandaar nu even alleen 'Roeken wandeltocht. 'Katten' was vroeger overigens bedoeld als scheldnaam, maar tegenwoordig met trots gedragen. Dit komt in veel dingen tot uiting. Neem nu de dorpsvlag en het wapen, de jachthaven “it Kattegat”, het dorpskrantje “it Kattebeltsje”en het standbeeld bij de leugenbank.

Graag tot ziens op onze Roeken (en dus even geen Katten) wandeltocht, we hopen veel bekende en nieuwe wandelaars te zien!

Door mee te doen aan deze Testen voor Toegang pilot laten we zien dat een wandeltocht, ook in deze moeilijke tijd, veilig gehouden kan worden. Ook kunnen we hierdoor in de Molewjuk gewoon voor de start, in de rust en na afloop koffie, thee, soep en andere consumpties kopen én nuttigen en kun je naar de WC. Hopelijk dragen we er zo toe bij, dat er snel weer veel wandeltochten wél doorgaan!

Testen voor Toegang
Deze wandeltocht is een pilot in het kader van Testen voor Toegang

De Roeken Wandeltocht wordt georganiseerd door stichting Friesland Beweegt, sectie wandelen (Doorstappen.frl) ism. Gemeenschapscentrum De Molewjuk. Deze tocht is een pilot doorstartactiviteit in het kader van 'Testen voor Toegang', onder auspiciën van de landelijke sportbonden en het Ministerie van WVS. Lees onder 'Corona' wat dit inhoudt. Reeds vorig jaar ingeschreven deelnemers hebben reeds bericht gehad over de nieuwe datum. De inschrijving voor de laatste 150 plaatsen is op dit moment gestart. Volg onderstaande Doorstappen Facebook pagina voor het laatste nieuws.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 april 2021 :

Toelichting: De wandeltocht is een proefevenement voor evenementen in Friesland; alleen toegang met een geldig ticket en een negatieve COVID-19 testuitslag

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader