The Counterpoints - Il Musicista Itinerante

27 november, Bartholomeüskerk in NOORDLAREN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Oudemuziekensemble; klassiek. In de donkere maand voor kerst komt barokensemble The Counterpoints naar Groningen voor 3 bijzondere concerten in de Kerken van Eenum, Obergum en Noordlaren. De intieme sfeer van deze kerkjes past perfect bij hun bezetting met blokfluit, viool, cello, klavecimbel en lu...

Lees meer

Oudemuziekensemble; klassiek.

In de donkere maand voor kerst komt barokensemble The Counterpoints naar Groningen voor 3 bijzondere concerten in de Kerken van Eenum, Obergum en Noordlaren. De intieme sfeer van deze kerkjes past perfect bij hun bezetting met blokfluit, viool, cello, klavecimbel en luit. Kom luisteren naar de mooiste kamermuziek van o.a. Corelli, Händel, Purcell en onbekende componisten als Oswald en Geminiani!

Het programma Il Musicista Itinerante neemt u mee op ‘Grand Tour’ met muzikanten uit de achttiende eeuw, die reisden tussen de Britse eilanden en Italië. Zij lieten zich in hun composities beïnvloeden door alle nieuwe geluiden die ze onderweg tegenkwamen. Dit leverde spectaculaire, virtuoze stukken op, die sterk zijn beïnvloed door Engelse en Schotse volksmuziek. Een feest voor het oor!

The Counterpoints leerden elkaar kennen tijdens hun studie Oude Muziek op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Inmiddels zijn ze een graag geziene gast op binnen- en buitenlandse podia. Hun eerste CD “La Querelleuse” ontving een editors choice in het prestigieuze tijdschrift Gramophone en ook hun nieuwste cd Thomascantors in Dialogue kreeg lovende recensies.

“We mogen ons rijk rekenen met dit barokensemble”
Maartje Stokkers in De Volkskrant

Voor deze concerten werken The Counterpoints samen met de Stichting Groninger Kerken.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 27 november 2022 : 15:00

Prijzen

Volwassenen : € 17.50
Kinderen : Gratis (t/m 0 jaar)
Kinderen : € 10.00 (1 t/m 12 jaar )
65 plus : € 10.00

Waar is het?

Bartholomeüskerk
Lageweg 8
9479 PC NOORDLAREN