The Gap

5 juni t/m 27 juni, CBK Rensenpark in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de tentoonstelling The Gap vertelt Ribal het verhaal over zijn leven in diverse AZC's in Nederland met fotografie en film. Vanaf zaterdag 5 juni kunt u de tentoonstelling bezoeken. Volgens de richtlijnen van de overheid moet u voor uw tentoonstellingsbezoek een tijdslot reserveren. Wij verwerken...

Lees meer

In de tentoonstelling The Gap vertelt Ribal het verhaal over zijn leven in diverse AZC's in Nederland met fotografie en film. Vanaf zaterdag 5 juni kunt u de tentoonstelling bezoeken.

Volgens de richtlijnen van de overheid moet u voor uw tentoonstellingsbezoek een tijdslot reserveren. Wij verwerken de aanmeldingen handmatig en streven ernaar u zo snel mogelijk een bevestiging te sturen. Reserveer op tijd, het tijdsblok van uw keuze kan vol raken. Bedankt voor uw begrip en graag tot ziens bij het CBK Emmen!

The Gap - art while waiting the unknown future
In de tentoonstelling ‘The Gap’ geeft Ribal een bijzondere kijk op zijn leven in Nederland. Ribal kwam een aantal jaar geleden als vluchteling naar ons land. In ‘The Gap’ neemt hij je mee in zijn verhaal aan de hand van foto’s, 3D-modellen en een indrukwekkende animatiefilm. De titel verwijst naar de kloof die hij ervaart. De kloof waarin je leeft in het onbekende, tussen een verleden waar je niet naar terug kunt en een onbekende toekomst.

‘Gebruik je fotografie als kunst’ – Flora Reznik

Ribal: "Deze woorden veranderden de manier waarop ik met fotografie omging. Ik ontdekte dat de schoonheid van een foto alleen niet genoeg is. Mijn foto’s moeten een boodschap hebben en zo mijn innerlijke gevoelens laten zien.
Ik ben geboren als stateloze Palestijnse vluchteling. Van jongs af aan had ik een reisdocument voor vluchtelingen, maar ik nooit bewust zo ervaren dat dit eigenlijk een permanente versie van ‘The Gap’ was.
En hier ben ik dan, ik leef mijn leven als asielzoeker, een reis op zoek naar een veilig thuisland. In de afgelopen jaren ben ik veel verplaatst tussen verschillende asielzoekerscentra in Nederland. Ik maakte daarvan veel mooie foto’s. Ik woon nu in AZC nummer zeven.”

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 5 juni 2021 t/m zondag 27 juni 2021

zondag : 13:00-17:00
donderdag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

CBK Rensenpark
Hoofdstraat 18
7811 EP EMMEN

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader