The Haystack Hillbillies

19 augustus, Centrum in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De muziekstijl van de Haystack Hillbillies wordt vaak omschreven als Rockabilly, Rockin’ Hillbilly of Hillbilly Boogie, en Traditional Country. En tegenwoordig ook steeds vaker als ‘Roots Americana’ en ‘Ameripolitan’. Hoewel er inmiddels een enkel zelf geschreven nummer op hun setlijst staat, zijn...

Lees meer

De muziekstijl van de Haystack Hillbillies wordt vaak omschreven als Rockabilly, Rockin’ Hillbilly of Hillbilly Boogie, en Traditional Country. En tegenwoordig ook steeds vaker als ‘Roots Americana’ en ‘Ameripolitan’.

Hoewel er inmiddels een enkel zelf geschreven nummer op hun setlijst staat, zijn de Haystack Hillbillies vooral een tribute-coverband. Zij halen hun nummers uit de overweldigende muzikale schatkamers uit de jaren ’40 – ’50 - ’60 van o.a. SUN-records, Decca, RCA en Capitol Rocords.
Behalve bekendere nummers van ‘hillbilly cats’ als Johnny Cash, Elvis en Carl Perkins staan ook de, voor het grotere publiek minder bekende, nummers van o.a. Hank Williams sr., Ernest Tubb en Johnny Horton op hun setlijst. Ook komen tijdens een optreden nummers van modernere bands en artiesten voorbij die door ook deze ‘vintage’ artiesten zijn beïnvloed, zoals Dwight Yoakam en BR5 49.

Na het uiteenvallen van verschillende bands tijdens de Corona pandemie, vonden deze verschillende muzikanten uit Noord Nederland (letterlijk uit Friesland, Groningen én Drenthe!) elkaar.

Lees minder

Data en tijden

vr 19 augustus 2022 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Centrum

9101 ML DOKKUM

gratis