The Matthews Baartmans Conspiracy

2 oktober, Piterkerk (protestantse kerk) in LIPPENHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Americana met een eigenzinnige touch MATTHEWS BAARTMANS CONSPIRACY in Piterkerk Lippenhuizen Vorig jaar september gaf Iain Matthews een fantastisch soloconcert in de Piterkerk. Vanwege de coronamaatregelen kon maar een beperkt aantal bezoekers het concert bijwonen. Een jaar later komt Matthews opn...

Lees meer

Americana met een eigenzinnige touch

MATTHEWS BAARTMANS CONSPIRACY in Piterkerk Lippenhuizen

Vorig jaar september gaf Iain Matthews een fantastisch soloconcert in de Piterkerk. Vanwege de coronamaatregelen kon maar een beperkt aantal bezoekers het concert bijwonen. Een jaar later komt Matthews opnieuw naar Lippenhuizen, dit keer in het illustere gezelschap van de gelouterde gitarist en singer-songwriter BJ Baartmans. The Matthews Baartmans Conspiracy treedt zondagmiddag 2 oktober op vanaf 14.30 uur in de Piterkerk.

Matthews werkt al sinds 2003 veelvuldig met gitarist en singer-songwriter BJ Baartmans samen. Van The Matthews Baartmans Conspiracy verscheen in september 2021 het prachtige en goed ontvangen album Distant Chatter met nummers die de coronacrisis van een zeer persoonlijk en melodieus commentaar voorzien. De verzameling liedjes laat zich omschrijven als Americana met een avontuurlijk, kleurrijk en prettig gruizig randje. De songs kenmerken zich door opvallende melodische wendingen, scherpe koortjes en zich in het oor wurmende gitaarlijntjes. Matthews omschrijft de composities als ‘hoogstpersoonlijke bespiegelingen op een album dat niet anders dan gemaakt kon worden, het ging als vanzelf in alle facetten’. Die urgentie en karakteristieke toonzetting vormen de garantie voor een gedenkwaardig optreden.

Matthews speelde bij o.a. Fairport Convention, Plainsong, Matthews Southern Comfort en More Than A Song. Baartmans trad op met een lange rij Nederlandse en internationale acts zoals JW Roy, Jack Poels, Frans Pollux, The Space Age Travellers, Hidden Agenda Deluxe, Oh Susanna, Jeff Finlin, Levi Parham, Carter Sampson, Eugene Ruffolo en David Corley.


Het concert begint 14.30 uur. Tickets kosten 12,50 euro.
Vooraf reserveren is noodzakelijk op www.piterkerklippenhuizen.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 2 oktober 2022 : 14:30 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : € 12.50

Waar is het?

Piterkerk (protestantse kerk)
Buorren 30
8408 HH LIPPENHUIZEN
www.piterkerklippenhuizen.nl

€ 12,50