The Mudbirds - Slick Music and New Sounds

26 juni, Ioannis Teatertsjerke in WIER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Duo The Mudbirds; blues. Originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica en diverse slide-gitaar instrumenten. Een fascinerende mengeling van blues, bluegrass en alles wat daar tussenin ligt. “Smaakvol genieten…prachtige tracks …..uitstekende...

Lees meer

Duo The Mudbirds; blues.

Originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica en diverse slide-gitaar instrumenten. Een fascinerende mengeling van blues, bluegrass en alles wat daar tussenin ligt.

“Smaakvol genieten…prachtige tracks …..uitstekende beheersing van hun instrumenten” (recensie CD ‘Slick Blues’ Blues Magazine).

Alan Laws (UK) is eind jaren 70 begonnen als 'busker' (straatmuzikant) in de Londense metro. Hij is een harmonica-virtuoos en combineert techniek met krachtige, maar ook subtiele tonen.

René Tweehuysen (NL) is een lap-slide gitaar en bottleneck-slide gitaar specialist met een unieke stijl. Binnen ‘The Mudbirds’ geeft hij op een persoonlijke en uiterst dynamische wijze kleur aan de muziek.

“Makes you tingle all over..,superb..,extremely talented..,devilishly good” (Blues Matters).

Als winnaars van de Dutch Blues Challenge 2011, in de categorie solo’s/duo’s, vertegenwoordigden The Mudbirds Nederland tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis in 2012. Als solo/duo act waren The Mudbirds in 2017 finalisten in finale van de Dutch Blues Challenge en in 2019 de Texel Blues Challenge .

“ Een lust voor het oor ” (Pop Magazine Heaven). “Laws en Tweehuysen verstaan de kunst van het minimaliseren…ontspannen en filmisch…..bijzonder en geslaagd” (Friesch Dagblad).

Hun twee CD’s: ‘Slick Blues’ en ‘Stumble Trip’ zijn met veel lof onthaald. Op beide CD’s staan zeer originele composities.

The Mudbirds:
Alan Laws (UK) – akoestische gitaar, zang, harmonica, shruti box
René Tweehuysen (NL) – weissenborn, bottleneck slide gitaar, lapsteel, dobro, stompbox


Reserveren: 0518-471123 / s.sevenster@hetnet.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 26 juni 2022 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Ioannis Teatertsjerke
Lautawei 3a
9043 VN WIER
www.ioannistheatertsjerkewier.nl

€ 15,00