The Queers

14 mei 2022, Vera in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Band uit New Hampshire; punk. Het is een mooi verhaal, dat van The Queers. Daar waar menig punkrock band het bijltje er al lang bij heeft neer gegooid, brengt deze band uit New Hampshire nog steeds platen uit. The Queers onder leiding van zanger/ gitarist Joe King timmert al sinds 1981 aan de weg ...

Lees meer

Band uit New Hampshire; punk.

Het is een mooi verhaal, dat van The Queers. Daar waar menig punkrock band het bijltje er al lang bij heeft neer gegooid, brengt deze band uit New Hampshire nog steeds platen uit.

The Queers onder leiding van zanger/ gitarist Joe King timmert al sinds 1981 aan de weg en heeft een discografie waar geen eind aan lijkt te komen. Het meeste materiaal kwam uit op het destijds befaamde Lookout! Records, dat ook bands als Green Day, The Groovie Ghoulies, Rancid en Screeching Weasel huisvestte. The Queers debuteren in 1982 met hun EP 'Love Me', maar het duurt nog tot 1990 voordat hun eerste full length 'Grow Up' uitkomt. Een poppy punkplaat die bol staat van heerlijke catchy liedjes met de snelheid van The Ramones, aangezet met springerige gitaarloopjes en een lekkere snotterige garage attitude gespeeld met jeugdig enthousiasme en een hondse speelsheid. Opvolger 'Love Songs For The Retarded', (1993) geproduceerd door Ben Weasel, jast er in zesendertig minuten zestien songs doorheen. Een dijk van een plaat waarop Joe King net zo makkelijk ageert tegen fascisme ('you're tripping') als blij is dat zijn meisje eindelijk volwassen is ('Ursula finally has tits').

The Queers zijn niet voor een gat te vangen en misschien is dat de reden dat de band na oneindig veel verschillende bezetting wisselingen nog steeds bestaat. Het verveelt namelijk nooit. De band tuimelt over midtempo ballads, agressieve pesterige songs, garagepunk hits, liefdesliedjes en vrolijke punkpoppers, altijd gespeeld met een felle intensiteit, kwajongens gedrag en bovenal met een vette knipoog.

The Queers blijven bekoren. Of misschien zijn ze gewoon "Too Dumb Too Quit!".

Lees minder

Links

Data en tijden

za 14 mei 2022 : 21:00 - 0:00

Prijzen

Volwassenen : € 11.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Vera
Oosterstraat 44
9711 NV GRONINGEN
050 3134681
http://www.vera-groningen.nl

€ 11,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader