The taste of Hunger

17 april t/m 20 juni, Wilhelminaplein in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Chinese kunstenaar Huang Zaiyun presenteert haar werk ‘The taste of Hunger’: een installatie rond het menselijk spijsverteringsorgaan. Dat gebeurt in een 12 meter lange etalage op het belangrijkste plein van de Leeuwarden, het Zaailand, vlakbij de ingang van het Fries Museum. De kunstenares werd...

Lees meer

De Chinese kunstenaar Huang Zaiyun presenteert haar werk ‘The taste of Hunger’: een installatie rond het menselijk spijsverteringsorgaan. Dat gebeurt in een 12 meter lange etalage op het belangrijkste plein van de Leeuwarden, het Zaailand, vlakbij de ingang van het Fries Museum.

De kunstenares werd geboren in Hunan, in het binnenland van China, en studeerde daar aan het Jingdezhen Ceramic Institute. In Jingdezhen had ze ook vele jaren haar eigen studio, waarbij ze zich voornamelijk op porselein richtte. Haar exposities breidden zich uit van China naar Korea, Japan en Nederland, ook in musea. Bij Royal Delft was zij Artist in Residence en ze exposeerde in Delft ook bij Museum Prinsenhof. Momenteel studeert ze in Hasselt, België.

In het werk van Huang speelt het menselijk spijsverteringsorgaan al langere tijd een belangrijke rol. Ditmaal zoomt zij in op Honger, getriggerd door verhalen van familieleden die tijdens de Culturele Revolutie honger leden. Ze maakte voor de installatie in Leeuwarden keramische sculpturen, die zij combineert met tekeningen en teksten op papier en alledaagse voorwerpen zoals stoelen en serviesgoed, stokken en touw. “Honger is de basis van ons dagelijks leven: we hebben elke dag honger. We overleven door te eten. Maar daarnaast ervaar ik meer. Honger is een vloeibare substantie in mijn lichaam en in mijn geest omdat het zowel fysiek als mentaal noodzakelijk is. Het lichaam werkt als een container om te voelen, te accepteren en los te laten. De smaak van honger is volgens mij de meest primitieve motivatie van het leven. Een pasgeboren baby is op zoek naar moedermelk en geliefden willen de diepste intimiteit. Uiteindelijk is honger primitieve energie.”

Galerie de Vis uit Harlingen startte in 2018 in het kader van ‘Leeuwarden Culturele Hoofdstad’ een serie kunstenaarspresentaties aan het Zaailand. ‘The taste of Hunger’ is de zevende editie in deze KOOKS-reeks, met Adriaan Rees als curator. Eerdere exposanten waren Gijs Frieling en zijn zoon Job Frieling, Sam Rees, Pepijn van den Nieuwendijk, Natasja Alers, Joris Collier en Gerdie de Jong. De galerie in Harlingen is momenteel enkel op afspraak geopend.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 17 april 2021 t/m zondag 20 juni 2021

zondag : 8:00-22:00
maandag : 8:00-22:00
dinsdag : 8:00-22:00
woensdag : 8:00-22:00
donderdag : 8:00-22:00
vrijdag : 8:00-22:00
zaterdag : 8:00-22:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader