Theater na de Dam: Alleen in Oorlog

3 mei t/m 5 mei, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Geen online zoom voorstelling maar face-to-face voorstellingen op een bankje in de buitenlucht. Coronaproof ga je in gesprek met jongeren die vertellen over de gesprekken die ze hebben gehad met ouderen over de Tweede Wereldoorlog. Hun ervaringen delen ze met jou tijdens de 1 op 1 voorstelling Allee...

Lees meer

Geen online zoom voorstelling maar face-to-face voorstellingen op een bankje in de buitenlucht. Coronaproof ga je in gesprek met jongeren die vertellen over de gesprekken die ze hebben gehad met ouderen over de Tweede Wereldoorlog. Hun ervaringen delen ze met jou tijdens de 1 op 1 voorstelling Alleen in Oorlog.

We willen samen herdenken, ook nu. Juist nu. Daarom neemt Schouwburg De Lawei ook dit jaar deel aan het project Theater na de Dam op 4 mei. Onder leiding van theatermaker Lisa Groot Haar verdiepen jongeren uit Drachten zich in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Theatermaker Lisa Groot Haar vertrekt dit jaar vanuit de behoefte aan contact en verbinding. Door de coronacrisis is hier meer dan ooit behoefte aan en ervaren we hoe noodzakelijk contact met onze medemens is. Zo stelt ze: “Elkaar ontmoeten, herkenning in elkaar vinden en van gedachten wisselen: daar word je wereld een stukje groter van.” Dit is haar vertrekpunt voor Theater Na de Dam 2021.

Wat is Theater Na de Dam?

Het project Theater Na de Dam gaat om het doorgeven van en reflecteren op verhalen van de oudste generatie aan jongere generaties met als doelstelling om 4 mei van extra betekenis te voorzien. Ruim 500 jongeren zetten zich in voor 43 projecten door heel Nederland tijdens deze twaalfde editie. Normaliter mondt het project uit in een voorstelling na afloop van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is er ruimte ontstaan voor nieuwe presentatievormen en wordt er gebroken met theatertradities. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt - in veel verschillende vormen - iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Lees minder

Links

Data en tijden

ma 3 mei 2021 : 13:00 - 16:30

Toelichting: ma try-out, ieder half uur

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

€ 5,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader