Theatermakers Achterhoek - De Heks van Almen

5 augustus t/m 14 augustus, Artphy, ruimte voor (levens)kunst in ONSTWEDDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Toneel. In Onstwedde ligt een met bomen begroeid heuveltje: de Geeselberg. Op beschuldiging van hekserij werden hier tussen 1587 en 1597 meer dan 20 personen gemarteld en daarna levend verbrand. Tegenwoordig houdt een gedenksteen de herinnering hieraan levend. De voorstellingen worden in Onstwedde...

Lees meer

Toneel.

In Onstwedde ligt een met bomen begroeid heuveltje: de Geeselberg. Op beschuldiging van hekserij werden hier tussen 1587 en 1597 meer dan 20 personen gemarteld en daarna levend verbrand. Tegenwoordig houdt een gedenksteen de herinnering hieraan levend.

De voorstellingen worden in Onstwedde gespeeld op driehonderd meter van deze Geeselberg in de tuin van stichting Artphy. Bij slecht weer spelen we in de expositieruimte van Artphy.

In 1472 vond op het kerkplein in Almen de eerste heksenverbranding van Nederland plaats. Theatermakers Achterhoek maakte een theatervoorstelling over deze onvoorstelbare gebeurtenis.

Als Aleyda in haar eigen huis wordt opgepakt en meegesleurd naar een bedompte kerker in Zutphen heeft zij geen idee wat de reden van haar vasthouding is. Pas wanneer haar dochter Greetje haar komt opzoeken wordt het duidelijk: Aleyda, de eigenzinnige vrouw die haar krachten en kennis van geneeskundige kruiden gebruikt bij haar werk als vroedvrouw, wordt verdacht van hekserij.

De heksenverbrandingen hebben grote invloed gehad op de ontwikkeling van onze maatschappij en de positie van vrouwen daarin. Theatermakers Achterhoek zoekt naar het licht in dit gruwelijke verhaal door verleden en heden te mengen. Een must see voor iedereen met een vrije geest. ?

Dit jaar zal 'De Heks van Almen' op 5 locaties worden gespeeld, verspreid door Nederland. Op iedere locatie spelen we 6 keer. De tour start in Almen, waar we de voorstelling al 36 keer succesvol (uitverkocht) hebben opgevoerd. Na Almen reizen we door naar Bredevoort (Gelderland), Onstwedde (Groningen) en Oudewater (Utrecht). We sluiten de tour af in Roermond (Limburg).

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 5 augustus 2022 : 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 25.00

Waar is het?

Artphy, ruimte voor (levens)kunst
Kempkebosweg 2 2
9591 VG ONSTWEDDE
06 53236241
www.artphy.nl
info@artphy.nl

€ 25,00