Theo Jellema - Kerst

16 december, Cultuurpodium Dorpskerk Huizum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Orgelconcert ‘Kerst’ in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, door Theo Jellema, vrijdag 16 december 2022, om 17.00 uur. Vrijwillige bijdrage. Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelconcerten geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur. Vrijdag 16 dec...

Lees meer

Orgelconcert ‘Kerst’ in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, door Theo Jellema, vrijdag 16 december 2022, om 17.00 uur. Vrijwillige bijdrage.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelconcerten geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Vrijdag 16 december 2022 is er ook weer een orgelconcert. Dan is Theo Jellema (opnieuw) de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde orgel wil laten horen.
Het huidige orgel is niet het eerste. Het is bekend dat de kerk al in de zestiende eeuw een orgel had. Rond 1660 werd het gerepareerd door Willem Meynerts uit Berlikum. In 1727 vindt een vernieuwing plaats door Christian Müller.
In 1849 leverden de orgelmakers L. van Dam & Zn. een nieuw orgel, maar zij gebruikten daarin een deel van het oude pijpwerk.
Dit orgel onderging in de twintigste eeuw enige wijzigingen. De laatste daarvan werd gerealiseerd in 1954-1956, door Bakker & Timmenga uit Leeuwarden.
Deze firma heeft het orgel in 2015 opnieuw gerestaureerd. Organist Theo Jellema trad daarbij toen op als adviseur.

U bent van harte welkom voor een uur orgelklanken, onder het genot van een kop koffie of thee à € 2,00. De orgelconcerten zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).
Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl en
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 16 december 2022 : 17:00 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum
Huizum Dorp 67
8934 BS LEEUWARDEN