Thorium + Razorblade Messiah

16 oktober, Poppodium Metal Front Coevorden (MFC) in COEVORDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Geluidsgolven van heavy, power, speed en thrashmetal resoneren op zaterdag 16 oktober door het Metal Front Coevorden. Het Belgische Thorium komt acte de présence geven gebruik makend van bijna alle elementen en genres van metal zoals; power, speed, thrash, en vooral klassieke heavy metal. Bovenge...

Lees meer

Geluidsgolven van heavy, power, speed en thrashmetal resoneren op zaterdag 16 oktober door het Metal Front Coevorden.

Het Belgische Thorium komt acte de présence geven gebruik makend van bijna alle elementen en genres van metal zoals; power, speed, thrash, en vooral klassieke heavy metal.

Bovengenoemde band wordt voorafgegaan door het uit Rotterdam afkomstige Razorblade Messiah de bandleden die hun inspiratie ook uit o.a. power- en heavymetal halen leggen hierbij nog meer de nadruk op old school thrashmetal.

Thorium:

Gestimuleerd door hun samenwerking in Ostrogoth worden Dario Frodo, Stripe en Tom Tee overspoeld met inspiratie voor nieuw materiaal. Veel daarvan buiten de grenzen van wat bij hun huidige project zou passen. In de jaren 2016 en ‘17 wordt er zoveel materiaal geschreven voor nieuwe songs dat ze er onderhand haast twee albums mee zouden kunnen vullen. Ze besluiten een extra band op te richten waarin ze al deze ideeën kunnen gaan gebruiken. Met het aantrekken van drummer Louis van der Linden en de Nederlands zanger David Marcelis bekend van o.a. Lord Volture is het nieuwe wapenfeit genaamd ‘Thorium’ een feit. In 2018 ziet hun gelijknamige debuutalbum het daglicht gevolgd door optredens in Nederland, België, Duitsland, Spanje en Engeland en delen ze het podium met bekende namen zoals, Geoff Tate’s Operation Mindcrime, Ross the Boss en Toxic.

Nog binnen één jaar na het uitbrengen van hun eerste release wordt een opvolger opgenomen getiteld ‘Empires In the Sun’ onder het toeziend oog van producer Simone Mularoni. Dat de band ambitie heeft blijkt wel uit het feit dat er voor de opnames gastmuzikanten uitgenodigd worden zoals, Arjen A. Lucassen (Ayreon), Joe van Audenhove (Evil Invaders) en de Britse acteur en verhalenverteller Norman Eshley (Blind Guardian).

Geïnspireerd door en gebruik makend van bijna alle elementen en genres van metal uit de afgelopen vier decennia zoals; melodic, power, speed, bay area thrash, nwobhm en vooral klassieke heavy metal stellen de bandleden van Thorium zichzelf geen grenzen en leveren muziek af die zowel zwaar, melodisch, virtuoos en catchy is.

Razorblade Messiah:

Razorblade Messiah, is een 4-koppige Old School metal band uit Rotterdam, opgericht in september 2015. De band wordt vooral beïnvloed door de grote thrashers uit de jaren ?80, met een vleugje heavy-, speed- en powermetal. Pompende ritmes, scheurende leads en verpletterende vocalen, overgoten met een sausje van agressie en melodie, dat is waar Razorblade Messiah voor staat. Verwacht geen genade, bij het bezoeken van één van hun shows...

In 2017 brachten de heren hun Ep ‘Ride the Razor’uit.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 16 oktober 2021 : 21:00 - 0:00

Prijzen

Volwassenen : € 7.50

Toelichting: leden € 5.00.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Poppodium Metal Front Coevorden (MFC)
Monierweg 32
7741 KT COEVORDEN
0524 515038
www.mfcweb.nl

€ 7,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader