Thuis

2 maart t/m 15 mei, Het MOW I Museum Westerwolde in BELLINGWOLDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

We zijn, mede door Corona, meer thuis geweest dan ooit. Maar wat is thuis eigenlijk allemaal? Een plek? Een gevoel? Een herinnering? Zit het in stenen of spullen of juist in onze ervaringen? In de tentoonstelling ‘Thuis’ verkennen verschillende fotografen wat thuis zoal kan betekenen. Zij onderzoek...

Lees meer

We zijn, mede door Corona, meer thuis geweest dan ooit. Maar wat is thuis eigenlijk allemaal? Een plek? Een gevoel? Een herinnering? Zit het in stenen of spullen of juist in onze ervaringen?

In de tentoonstelling ‘Thuis’ verkennen verschillende fotografen wat thuis zoal kan betekenen. Zij onderzoeken niet zozeer de vanzelfsprekende “eigen plek onder de zon”, of het “daar waar je koffie vertrouwd smaakt”, maar wel ons verlangen naar geborgenheid, de tijdelijkheid van wat wij thuis noemen en de manieren waarop wij van een plek een thuis maken.

In de expositie tref je foto's, found footage, film, installaties en meer. Exposanten zijn Tijmen van Dijk, Heleen Haijtema en Marjorie No?. Verder zie je werk van jong talent van Noorderpoort Groningen (Dian Dijkstra, Jela van Gool en Melissa Kleine.)

Je kunt ook zelf aan de slag. In de ‘thuiskamer’ teken je je favoriete huisgenoten en maak je een selfie op een cartooneske bank. In het spel ‘Wie woont waar?’ ontdek je in hoeverre iemands beroep wat zegt over diens interieur. Kinderen volgen met ‘MOW jong!’ hun eigen route, dwars door de expo.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 5 maart 2022 : 13:00 - 17:00

Toelichting: ma en di na afspraak

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

Toelichting: museumkaart geldig.

Waar is het?

Het MOW I Museum Westerwolde
Hoofdweg 161
9695 AE BELLINGWOLDE
0597 53 15 09