Thuis maar UIT: De coöperatieve beweging in de regio

11 mei, Humanistisch Verbond Assen in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 25 maart heeft Jelleke de Nooy - van Tol, coördinator van de Transitiemotor een presentatie aan ons gegeven over 10 onderling samenhangende transitiepaden, waaraan ook lokaal vorm gegeven moet worden. De coöperatie werd genoemd als organisatievorm, maar hoe werkt dat nu in de praktijk. Op 11 mei ...

Lees meer

Op 25 maart heeft Jelleke de Nooy - van Tol, coördinator van de Transitiemotor een presentatie aan ons gegeven over 10 onderling samenhangende transitiepaden, waaraan ook lokaal vorm gegeven moet worden. De coöperatie werd genoemd als organisatievorm, maar hoe werkt dat nu in de praktijk. Op 11 mei willen we hierover verder praten.

Meer dan 100 energiecoöperaties hebben zich via provinciale koepels verbonden in een brede beweging met een eigen energiemaatschappij: Energie Van Ons. De 19 Drentse energiecoöperaties hebben zich gebundeld in de De Drentse KEI (Koepel Energie Initiatieven); dit aantal breidt zich steeds meer uit.

Energiecoöperatie duurzaam Assen (EdA) is één van die Drentse coöperaties en heeft inmiddels een tweetal opwekprojecten gerealiseerd; de eerste op het warenhuis van Vanderveen, de andere op de kernenloods van de NAM (Zonnemaat I). De EdA is momenteel op zoek naar meer bedrijfsdaken.

Daarnaast wordt de coöperatie voor 50% mede-eigenaar van de energietuin Assen Zuid en van de installatie op de zandwinplas in Ubbena. In 2022 kunnen Assenaren dan Asserstroom kopen via de coöperatie.

De coöperatie ondersteunt ook buurtprojecten om energie uit te wisselen (zoals rond de Houtlaan) of om te verduurzamen (Dorpsbelangen in Loon).

Wilt u hier aan deelnemen meld u dan aan bij secr.hvassen@gmail.com. Na aanmelding ontvangt u nader informatie om deel te kunnen nemen

Lees minder

Links

Data en tijden

di 11 mei 2021 : 19:30 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Humanistisch Verbond Assen
Platolaan 12
9404 EN ASSEN
06 23609101
https://www.humanistischverbond.nl/afdelingen/regio-noord/afdeling-assen-en-omgeving/
https://www.humanistischverbond.nl/afdelingen/regio-noord/afdeling-assen-en-omgeving/

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader