Thuis maar UIT: Etty Hillesum en Anne Frank

11 april, Streekhistorisch Centrum in STADSKANAAL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Door de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 moeten de musea en bibliotheken nog steeds dicht blijven en mogen er geen activiteiten worden georganiseerd. Maar gelukkig is er online heel veel mogelijk en hebben de Bibliotheek Stadskanaal en het Streekhistorisch Centrum de handen ineen gesla...

Lees meer

Door de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 moeten de musea en bibliotheken nog steeds dicht blijven en mogen er geen activiteiten worden georganiseerd. Maar gelukkig is er online heel veel mogelijk en hebben de Bibliotheek Stadskanaal en het Streekhistorisch Centrum de handen ineen geslagen om voor de tweede keer één van de zondagmiddagactiviteiten uit het SHC-programma online te brengen.

Op zondagmiddag 11 april, één dag voor de ‘bevrijdingsdag’ van Stadskanaal, zal Janny van de Molen een lezing houden over twee vrouwen die beide hun gedachten en gevoelens in de oorlogsjaren 1940-1945 aan het papier toevertrouwden. Etty Hillesum en Anne Frank: twee vrouwen, beide Joods, beide Amsterdammers, beide slachtoffers van de Holocaust, beide dagboekschrijvers.

In haar lezing neemt Janny van der Molen ons mee in de levens van deze twee bijzondere jonge vrouwen. Wie waren Etty en Anne? Wat was hun achtergrond? Wat maakte dat zij begonnen te schrijven in een dagboek? Wat waren thema’s die belangrijk voor hen waren. En wat zegt hun werk ons vandaag?

Janny van der Molen (52) is schrijver van met name (verhalende) non-fictieboeken voor kinderen en jongeren. Zij schreef samen met Klaas Smelik ‘Ik zou lang willen leven’, een introductie op het denken van Etty Hillesum (Uitgeverij Balans, volwassenen) en ‘Buiten is het oorlog’, het levensverhaal van Anne Frank (Uitgeverij Ploegsma, 10 jaar en ouder). Ook nu werkt zij aan een boek over de Holocaust. Meer informatie: www.jannyvandermolen.nl.

De lezing begint om 14.30 uur en is te volgen via de Facebookpagina van het Streekhistorisch Centrum en van de Bibliotheek Stadskanaal.

Bij de foto: Schrijfster Janny van der Molen (Rechtenvrij, gemaakt door Douwe Jense).

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 11 april 2021 : 14:30 - 15:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Streekhistorisch Centrum
Ceresstraat 2
9502 EA STADSKANAAL
0599 612649
www.streekhistorischcentrum.nl
info@streekhistorischcentrum.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader