Thuis maar UIT: Framed

29 mei, Forum Groningen in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

FRAMED is een nieuw animatiefilmfestival dat voortaan jaarlijks plaatsvindt in het Forum. We mogen helaas nog niemand ontvangen in onze zalen, maar we willen je op 29 mei toch voor het eerst kennis laten maken met het festival. Met FRAMED willen we onder andere het publiek dichter bij de makers bre...

Lees meer

FRAMED is een nieuw animatiefilmfestival dat voortaan jaarlijks plaatsvindt in het Forum.

We mogen helaas nog niemand ontvangen in onze zalen, maar we willen je op 29 mei toch voor het eerst kennis laten maken met het festival. Met FRAMED willen we onder andere het publiek dichter bij de makers brengen en dat gaan we op deze avond doen. Het gratis avondvullende online programma bestaat uit een talkshow en twee bijzondere talks. De presentatie is in handen van Floortje Smit, columniste en filmrecensent voor de Volkskrant.

Programma
19.30 - 20.30 talkshow
20.30 - 21.30 talk Merlin Crossingham + Q&A
21.30 - 23.00 talk Hisko Hulsing + Q&A

Open in- en uitloop
De livestream is de hele avond beschikbaar via Platform F. Je bent van harte welkom om online aan te schuiven wanneer je maar wilt.

19.30 - 20.30 talkshow
Tijdens de talkshow blikken we vooruit naar de talks van Aardman-regisseur Merlin Crossingham en Undone-regisseur Hisko Hulsing. Daarnaast praten we met Martin Venema en Bastiaan Hooimeijer van Happy Ship, een Groningse animatiestudio die special effects creëerde voor grote Nederlandse films, maar die ook steeds vaker verantwoordelijk is voor prijswinnende animatiefilms. Andere animatiefilmers die aan het woord komen zijn Marlijn van Nuenen, Neeraja Rai en Robert-Jonathan Koeyers.

20.30 - 21.30 talk Merlin Crossingham + Q&A
Live vanuit Aardman Animation Studio’s in Bristol vertelt key animator en creative director Merlin Crossingham, die nauw betrokken was bij Aardman krakers als Chicken run en Early man, uitgebreid over zijn werk voor de Britse animatiestudio. Hij zoomt in op de uit duizenden herkenbare animatietechnieken en personages van Aardam. Na afloop gaat host Floortje Smit met Merlin Crossingham in gesprek en kan ook de kijker hem via live chat het hemd van het lijf vragen. Grijp die kans!

De voertaal van dit programmaonderdeel is Engels.

21.30 - 23.00 talk Hisko Hulsing + Q&A
De Nederlandse regisseur en kunstenaar Hisko Hulsing is inmiddels een grote naam in de internationale animatiewereld. Hij maakte prijswinnende korte films, zoals Junkyard (2012) en regisseerde de animatiescènes in de Kurt Cobain documentaire Montage of Heck (2015). Voor Amazon Prime maakte hij de serie Undone, een animatieserie voor volwassenen, die door veel critici werd gerekend tot de beste televisieseries van 2019.

Op deze avond praat Hisko Hulsing uitgebreid over zijn werk en ook hier is na afloop de gelegenheid om vragen te stellen.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 29 mei 2021 : 10:00 - 0:00

Prijzen

Volwassenen : € 7.50

Toelichting: vanaf prijs; prijzen variëren per programmaonderdeel en locatie.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN GRONINGEN
050 368 36 83
www.forum.nl
info@forum.nl

€ 7,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader