Thuis maar UIT: Geluk in de buurt-tour

15 april t/m 22 april, Online in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Geluk in de buurt-tour is een initiatief van het Fries Sociaal Planbureau en De Uitkijkers - waarbij geluk in de wijken van Leeuwarden en Bolsward centraal staat - om inzicht te geven over brede welvaart in Friesland. Tijdens deze online tour brengen diverse sprekers een bezoek aan bibliotheken i...

Lees meer

De Geluk in de buurt-tour is een initiatief van het Fries Sociaal Planbureau en De Uitkijkers - waarbij geluk in de wijken van Leeuwarden en Bolsward centraal staat - om inzicht te geven over brede welvaart in Friesland. Tijdens deze online tour brengen diverse sprekers een bezoek aan bibliotheken in Leeuwarden en Bolsward op 15 en 22 april.

De samenwerking van het FSP en De Uitkijkers met dBieb in Leeuwarden en Bibliotheken Mar en Fean geeft inzicht in brede welvaart in Friesland op een toegankelijke manier. De sprekers vertellen op een laagdrempelige manier over sociale projecten in de buurt met sprekende voorbeelden.

Tijdens deze online tour in april zullen verschillende inspirerende gastsprekers hun verhaal delen over geluk in de projecten en initiatieven van de wijken in Leeuwarden en Bolsward. De tour gaat van start op 15 april in Leeuwarden en gaat verder op 22 april in Bolsward.

In Leeuwarden kijken De Uitkijkers samen met de sprekers op 15 april naar verschillende vormen van geluk in de stad en op welke manier Leeuwarden in verbintenis komt met haar omgeving. Eva van Netten vertelt hoe ze voor verbinding zorgen bij festival Welcome to the Village, door middel van het organiseren van sociale projecten in hun tijdelijke dorp. Jerrel Ramdat deelt hoe hij mensen in beweging zet met de stichting 058 Samen Sterk en laat mensen hierdoor in contact met elkaar komen. Zo komen ze fysiek in beweging en leggen zij sociale contacten.

Op 22 april kijken De Uitkijkers in Bolsward naar de Friese Paradox die er in de regio heerst en waarom men er zo gelukkig is. Hiervoor zijn twee sprekers uitgenodigd. Ten eerste Esther Jorritsma, docente Engels op het Marne College in Bolsward. Zij vindt dat er in deze coronatijd niets boven echt contact met de leerlingen gaat. Daarnaast belicht Evert Salverda met zijn kennis en ervaring Bolsward vanuit verschillende projecten waarbij hij betrokken is.

Aanmelden voor de Geluk in de buurt-tour kan op www.deuitkijkers.nl.

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Online

8911 DH LEEUWARDEN

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader