Thuis maar UIT: In de Wetenschap - 150 jaar Aletta Jacobs

28 april t/m 30 juni, Online in PROV GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de Wetenschap is de podcast van de Rijksuniversiteit Groningen. Op dinsdag 20 april werd de start van het Aletta-jaar, een jaar waarin de RUG Aletta Jacobs op bijzondere wijze eert, kracht bij gezet met de lancering van een speciale editie over vrouwen in de wetenschap. Vandaag lanceert de RUG he...

Lees meer

In de Wetenschap is de podcast van de Rijksuniversiteit Groningen. Op dinsdag 20 april werd de start van het Aletta-jaar, een jaar waarin de RUG Aletta Jacobs op bijzondere wijze eert, kracht bij gezet met de lancering van een speciale editie over vrouwen in de wetenschap. Vandaag lanceert de RUG het tweede en laatste deel. In deze (Engelse) aflevering ontvangen Arjen Dijkstra en Tina Kretschmer gasten Cisca Wijmenga, Amina Helmi en Andrea Meagher.

Aletta Jacobs brak in 1871 de lans als eerste vrouw die mocht studeren aan een Nederlandse universiteit, en wel aan de universiteit in Groningen. Tijdens deze speciale podcast gaan Arjen en Tina in gesprek met hun gasten over de nalatenschap van Aletta Jacobs als het gaat om de positie van vrouwen in de wetenschap, wat Aletta bovendien heeft betekend voor vrouwen in het algemeen en hoe de situatie nu is.

Achtergrond gasten
De presentatie van In de Wetenschap is in handen van het hoofd van het Universiteitsmuseum Arjen Dijkstra en Tina Kretschmer, universitair hoofddocent aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Zij ontvangen Cisca Wijmenga, de eerste vrouwelijke rector magnificus van de RUG, en sterrenkundige Amina Helmi. Amina is hoogleraar dynamica, structuur en evolutie van de Melkweg. Zij laten zich vergezellen door Andrea Meagher, momenteel student aan de Conservatorenopleiding Kunstgeschiedenis van de RUG.

Lees minder

Links

Data en tijden

woensdag 28 april 2021 t/m woensdag 30 juni 2021

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader