Thuis maar UIT: Kloosterlezing - Yesse The Movie

10 maart t/m 31 mei, Bezoekerscentrum Klooster Yesse in HAREN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De jaarlijkse Kloosterlezing van het Bezoekerscentrum Klooster Yesse zal ditmaal vanwege de coronamaatregelen vanaf woensdag 10 maart, 20.00 uur virtueel bij te wonen zijn. “Yesse the movie” wordt een dubbelpresentatie, door Berna van Wijk en Stijn Arnoldussen. Zij vertellen resp. over boekbeslag ...

Lees meer

De jaarlijkse Kloosterlezing van het Bezoekerscentrum Klooster Yesse zal ditmaal vanwege de coronamaatregelen vanaf woensdag 10 maart, 20.00 uur virtueel bij te wonen zijn.

“Yesse the movie” wordt een dubbelpresentatie, door Berna van Wijk en Stijn Arnoldussen. Zij vertellen resp. over boekbeslag en de bibliotheek van Yesse en over het graafwerk en de interessante vondsten op het voormalige kloosterterrein in de buurtschap Essen in Haren-Noord.

De lezing, vastgelegd door cineast Willem Hoiting is te volgen via www.kloosteryesse.nl en via www.geboektinharen.com/film. Aanmelden is niet nodig.

Stijn Arnoldussen verzorgt de eerste inleiding. In Yesse wordt hij intussen als de huisarcheoloog beschouwd. Stijn zal ingaan op het onderzoek met de (tussentijdse) resultaten daarvan, onderzoek dat het hele jaar door uitgevoerd wordt tussen de veldwerkcampagnes in. Hij haalt het ondergrondse Yesse naar boven. Letterlijk. Arnoldussen is verbonden aan het GIA (Groninger Instituut voor Archeologie) en begeleider van al die gravende aercheologiestudenten te Yesse.

Berna van Wijk, inmiddels afgestudeerd als archeoloog, heeft de afgelopen jaren als studente actief meegedaan aan opgravingen op het kloosterterrein van Yesse en een scriptie gewijd aan de metaalvondsten: 'Iron Maiden'. Haar belangstelling ging verder richting de materialen die te maken hadden met schrijven, en nog specifieker naar boekbeslag uit kloosters en natuurlijk uit Yesse. Haar lezing: "Lood, koper en ijzer: lezen en schrijven in klooster Yesse".

Kloosterlezing 2021, “Yesse the movie”
In de hoofdrollen Berna van Wijk (boekbeslag) en
Stijn Arnoldussen (Yesse ondergronds)
Film: Willem Hoiting
Vanaf woensdag 10 maart, 20.00 uur te bekijken via www.kloosteryesse.nl en www.geboektinharen.com/film (en zal de komende maanden te bekijken blijven).
Lees minder

Links

Data en tijden

woensdag 10 maart 2021 t/m maandag 31 mei 2021

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Bezoekerscentrum Klooster Yesse
Essen 7
9751 NB HAREN
06 53648755
www.kloosteryesse.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader