Thuis maar UIT: L'elisir d'amore

23 mei t/m 30 juni, Online in LANDELIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 23 mei presenteren Opera Zuid, De Nationale Opera en Nederlandse Reisopera de livestream-première van Donizetti's 'melodramma giocoso' L'elisir d'amore. Deze livestream vervangt de aanvankelijk geplande tournee, die vanwege de aanhoudende Covid 19-maatregelen geen doorgang zal vinden. In plaats...

Lees meer

Op 23 mei presenteren Opera Zuid, De Nationale Opera en Nederlandse Reisopera de livestream-première van Donizetti's 'melodramma giocoso' L'elisir d'amore.

Deze livestream vervangt de aanvankelijk geplande tournee, die vanwege de aanhoudende Covid 19-maatregelen geen doorgang zal vinden. In plaats daarvan is gekozen voor een professionele live-registratie door NEP Nederland.

De gezelschappen presenteren een nieuw arrangement van Pedro Beriso voor vijf solisten en twaalf musici, in een eigentijdse bewerking van Marcos Darbyshire.
Het geheel staat onder leiding van dirigent Enrico Delamboye.

Opera Zuid, De Nationale Opera en Nederlandse Reisopera werken sinds 2018 samen in het talentprogramma De Nationale Opera Studio.

L'elisir d'amore – Het liefdeselixer
Gaetano Donizetti (1797–1848)

In de eigentijdse versie van regisseur (én pianist) Marcos Darbyshire is de komische opera L'elisir d'amore van Donizetti een coming of age opera over het verkennen van je eigen identiteit en het verliezen van je onschuld. "Er gaat veel gelachen worden, maar eerder mét dan óm de karakters", aldus de regisseur. Lees hier het complete interview met Darbyshire.

Samen met Rossini en Bellini is Donizetti dé componist van het Italiaanse belcanto uit het begin van de negentiende eeuw, waarbij de nadruk ligt op de emotie en klankkleur van de zanger. In de aria’s bijvoorbeeld kun je de gedachten en gevoelens van de karakters het duidelijkst ervaren. Hier vindt Darbyshire de mogelijkheid om de personages van binnenuit te laten zien. Want in de regie van Darbyshire staat niet de verhaallijn, maar de verhouding tussen en de psychologische groei van de karakters centraal.

De klungelige Nemorino is in stilte verliefd op de rijke Adina. Zij doet alsof ze niet verliefd is en speelt een spelletje met hem. Door haar afwijzingen en de reacties uit het gezelschap loopt Nemorino’s zelfvertrouwen een forse deuk op. Daarom vraagt hij feestganger (en afzetter) Dulcamara om een 'wondermiddel'. Ondertussen doet de ogenschijnlijk zelfverzekerde Belcore er uit eigenbelang alles aan om de twee uit elkaar te houden, terwijl de jonge Giannetta vooral bezig is haar eigen populariteit in de groep te vergroten. Tegen het ochtendgloren lijken de personages niet meer wie ze waren...

Team & Cast
muzikale bewerking: Pedro Beriso | muzikale leiding Enrico Delamboye | regie Marcos Darbyshire | scenografie Amber Vandenhoeck | kostuums Luis Carvalho | licht Paul van Laak | musici philharmonie zuidnederland

solisten De Nationale Opera Studio: Nemorino Jose Simerilla Romero | Adina Julietta Aleksanyan | Belcore Martin Mhkize | Dulcamara Sam Carl
m.m.v. Bibi Ortjens Giannetta

De première van L'elisir d'amore zal live te volgen zijn via het platform OperaVision en daar gedurende drie maanden te zien blijven. Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht voor een tournee van L'elisir d'amore in een later seizoen.

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader