Thuis maar UIT: Lustrumconcert

3 juli, VRIJDAG Sint Jansstraat in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Versoepelingen komen precies op tijd voor Popkoor Estrellas Popkoor Estrellas heeft iets te vieren. Tien jaar geleden werd het koor opgericht en sindsdien hebben vele studenten er genoten van het samen zingen. De samenstelling wisselt, maar de muzikale leiding is altijd gelijk gebleven; Wilfred Ren...

Lees meer

Versoepelingen komen precies op tijd voor Popkoor Estrellas

Popkoor Estrellas heeft iets te vieren. Tien jaar geleden werd het koor opgericht en sindsdien hebben vele studenten er genoten van het samen zingen. De samenstelling wisselt, maar de muzikale leiding is altijd gelijk gebleven; Wilfred Reneman is al tien jaar dirigent.

Elk jaar wordt het academisch jaar afgesloten met een concert van het koor. Zelfs vorig jaar, toen er nergens meer publiek welkom was, had het koor zich voorbereid op een prachtig livestreamconcert. Alles was geregeld, maar slechts drie dagen voor het concert plaats zou vinden, werd bekendgemaakt dat samen zingen niet meer toegestaan was.

Het koor heeft zich toen goed bij elkaar gepakt en in drie dagen tijd een mooie compilatie gemaakt van materiaal dat tijdens repetities was opgenomen en materiaal dat door de leden was ingestuurd. Zo was er voor het publiek toch een soort van concert. De leden waren uiteraard wel heel erg teleurgesteld. Het koor heeft sindsdien niet meer samen gezongen.

Dit jaar is niet een goed jaar voor koren, maar Popkoor Estrellas heeft zich goed staande gehouden. Ze publiceerden regelmatig virtual choirs, waarin de koorleden allemaal los van elkaar thuis een partij inzongen. Alle losse opnames werden achteraf onder elkaar gezet en zo werd het toch een beetje een koor.

Nu het lustrum er aan kwam, stond er een nieuw livestreamconcert op de planning. Weer met vooraf opgenomen filmpjes, maar nu van de afgelopen tien jaar. Dus nog een jaar een concert zonder live zang. Maar waar vorig jaar vlak voor het concert het samen zingen werd verboden, kreeg het koor nu te horen dat twee dagen voor het concert zang weer wordt toegestaan.

Nog een reden voor een feestje dus. Het koor heeft nauwelijks tijd om samen te repeteren, maar de leden hebben ontzettend veel thuis geoefend en ze kunnen niet wachten om weer samen te zingen. Daarom gaan ook dit jaar alle plannen weer overboord en wordt het optreden opnieuw ingericht. Het hele concert vullen met live zang gaat niet lukken, maar het wordt een mooie combinatie van het geplande lustrummateriaal en nummers die de leden nu eindelijk samen mogen zingen.

Nog niet voor een live publiek. Het koor zal dit jaar zingen voor een lege zaal. Voor het publiek zal de ervaring echter nog steeds een unieke ervaring zijn, want luisteren naar een koor dat eindelijk weer mag zingen, moet wel heel bijzonder zijn.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 3 juli 2021 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Toelichting: studenten €7.50.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

VRIJDAG Sint Jansstraat
Sint Jansstraat 7
9712 JM GRONINGEN
050 3051400
www.bijvrijdag.nl
receptie@bijvrijdag.nl

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader