Thuis maar UIT: Mozart & Sibelius

22 april, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Livestreamconcert vanuit De Lawei in Drachten door het Noord Nederlands Orkest, uitgezonden via Omrop Fryslân (tijd en locatie onder voorbehoud). Twee onbetwiste meesterwerken van Mozart en Sibelius staan centraal tijdens dit concert van het Noord Nederlands Orkest. Simone Lamsma soleert in Mozarts...

Lees meer

Livestreamconcert vanuit De Lawei in Drachten door het Noord Nederlands Orkest, uitgezonden via Omrop Fryslân (tijd en locatie onder voorbehoud).

Twee onbetwiste meesterwerken van Mozart en Sibelius staan centraal tijdens dit concert van het Noord Nederlands Orkest. Simone Lamsma soleert in Mozarts Concert voor viool en orkest no.4. Nuno Coelho leidt daarna Sibelius’ Vijfde Symfonie.

Mozart
Ongelooflijk maar waar, Mozart schreef zijn vijf vioolconcerten op negentien-jarige leeftijd. Vermoedelijk tussen april en december 1775. Het Vierde concert schreef hij in de maand oktober van laatstgenoemd jaar. Kenmerkend zijn de vrije omgang met de overgeleverde vormen en zijn zowel bonte als speelse contrasten. Stervioliste Simone Lamsma brengt dit werk samen met het orkest tot leven.

Sibelius
Jean Sibelius Vijfde Symfonie is het werk van een trotse Fin: hij genoot ervan op het randje van de bewoonde wereld te leven en voelde zich het meest thuis in de natuur. Daar schiep hij zijn eigen muzikale universum. De Vijfde symfonie beschouwde hij als zijn wederopstanding na een ernstige ziekte – en zo klinkt het ook.

Livestream
Dit concert wordt in samenwerking met Omrop Fryslân uitgezonden op donderdag 22 april om 20:00 uur vanuit De Lawei Drachten. Tijd en locatie zijn onder voorbehoud.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 22 april 2021 : vanaf 20:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader