Thuis maar UIT: NITE delivery, kunst thuisbezorgd

9 april t/m 7 mei, Online in LANDELIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

NITE Delivery is een nieuw initiatief van NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni) om ook tijdens de lockdown zoveel mogelijk mensen van hun werk te laten genieten. Nu het publiek niet naar het theater kan komen, zorgt NITE Delivery ervoor dat het theater naar het publiek komt. Met een acht ...

Lees meer

NITE Delivery is een nieuw initiatief van NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni) om ook tijdens de lockdown zoveel mogelijk mensen van hun werk te laten genieten. Nu het publiek niet naar het theater kan komen, zorgt NITE Delivery ervoor dat het theater naar het publiek komt. Met een acht weken durend blended event met fysieke, digitale, live en on demand elementen. Het start met de box vol kunst die thuis bezorgd wordt. Met een beetje geluk vind jij de gouden wikkel en rijdt de NITE bus met artistiek leider Guy Weizman jouw straat in om je de box persoonlijk te overhandigen.

Hoe werkt het?
Acht weken lang krijg je één avond per week programma aangeboden van het NITE ensemble. In totaal zestien kunstenaars – variërend van acteurs, theatermakers, grafisch en beeldend vormgevers tot dansers, modeontwerpers en musici – verzorgen het programma. Het werk is deels fysiek en krijg je thuisbezorgd in een grote doos en deels digitaal te bekijken in het online theater NITE hotel.

Er zijn 3 start momenten voor een reeks van NITE delivery: 9 april (uitverkocht), 23 april en 7 mei. Meedoen kan vanaf 10 euro per week.

Na het NITE Hotel wederom een innovatief concept
Publiek krijgt elke week meerdere werken opgestuurd, via de post, via een besloten instagramaccount, in het NITEhotel of in de Box. Daarin zit o.a. een bordspel voor ‘normale mensen’, een reisbrochure voor plekken waar je alleen met je verbeeldingskracht naartoe kan, er is een exclusief concert van Slagwerk Den Haag, een volledige zelfhulpcursus ‘verdragen’ en kakelverse digitale toneel- en dansvoorstellingen in het NITE Hotel. Je wordt acht weken lang meegenomen in een parallelle wereld en bent verzekerd van 8 inspirerende avonden thuis-uit.

Het programma
Artistiek leider Guy Weizman neemt zelf het openingsdeel en het slotstuk voor zijn rekening. NITE delivery opent met Klaagliedjes, een rauw, beeldend videoproject gebaseerd op een tekst van Judith Herzberg, gespeeld door actrice Bien de Moor. Acht weken later eindigt de reeks met een ander stuk van Herzberg: Liefdesliedjes. Op deze manier zet NITE verlies en liefde tegenover elkaar, en binnen die kaders kan het ‘nieuwe normaal’ een aantal weken onderzocht en besproken worden met een diverse selectie aan makers verbonden aan NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni). Waaronder: Roni Haver, Slagwerk Den Haag Maison The Faux, Mohamed Yusuf Boss en Veerle van Overloop.

Waardevolle theaterervaring ten tijde van corona
NITE delivery is de volgende innovatie in de zoektocht naar een waardevolle theaterervaring tijdens corona. NITE lanceerde vorig jaar al het NITE Hotel: een digitale 3D omgeving waarin voorstellingen worden gespeeld en publiek elkaar daaromheen (via chatboxen) kan ontmoeten. De voorstelling Before/After ging daar ‘digitaal in première en Club Guy & Roni’s Swan Lake was naast de fysieke voorstelling ook als een digitale variant te ervaren in het NITE HOTEL.

NITE Delivery is te bestellen tot 27 april. Meer informatie op nite.nl/delivery

Makers die betrokken zijn bij NITE Delivery: Guy Weizman, Roni Haver, Slagwerk Den Haag, Martijn Halie, Maison The Faux, Bien De Moor, Ascon de Nijs, Rik van den Bos, Jaap Scheeren, Sanne den Hartogh, Adam Peterson, Luke Deane, Veerle van Overloop, Mohamed Yusuf Boss, Jessie L'Herminez, Judith Herzberg, Ester Naomi Perquin.

Met onder andere: Bien De Moor, Julia Akkermans, Adam Peterson, Harold Luya, Camilo Chapela, Sofiko Nachkebiya, Mara van Vlijmen, Gihan Koster, Tatiana Matveeva, Felix Feenstra, Jésula Toussaint Visser, Sam Corver, William English, Zaneta Kesik, Terencio Douw, Gihan Koster, Joost Bolt, Olympia Kotopoulos.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 11 april 2021 :

Toelichting: 3 start momenten: 9 april, 23 april en 7 mei

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Toelichting: per week.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader