Thuis maar UIT: Pingoruïnes in het Gorecht

15 april, Online in PROV GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lezing over pingoruïnes in het Gorecht. Altijd al nieuwsgierig geweest waarom de poel bij u in de achtertuin zo rond en diep is? Donderdag 15 april van 19.30 uur tot 21.00 uur geeft Landschapsbeheer Groningen een boeiende (digitale) lezing over de ontstaansgeschiedenis van het landschap in het Gore...

Lees meer

Lezing over pingoruïnes in het Gorecht.

Altijd al nieuwsgierig geweest waarom de poel bij u in de achtertuin zo rond en diep is? Donderdag 15 april van 19.30 uur tot 21.00 uur geeft Landschapsbeheer Groningen een boeiende (digitale) lezing over de ontstaansgeschiedenis van het landschap in het Gorecht en in het bijzonder de pingoruïnes. Waarom zijn de pingoruïnes zo waardevol en hoe herken je ze?

Anja Verbers, fysisch geograaf en programmaleider van het Pingo Programma in Drenthe, en Bart Koops, projectmedewerker bij Landschapsbeheer Groningen en afgestudeerd op het onderwerp pingo’s, informeren u over dit boeiende onderwerp.

De lezing maakt onderdeel uit van het project Pingoruïnes in het Gorecht. Landschapsbeheer Groningen onderzoekt welke natte landschapselementen tussen Haren en Noordlaren daadwerkelijk pingoruïnes zijn. Samen met vrijwilligers voeren we op 28 locaties grondboringen uit om vast te stellen of we te maken hebben met een pingoruïne. Daarnaast voeren we bij 15 pingoruïnes herstelwerkzaamheden uit, zoals het plaatsen van rasters, het verwijderen van opschot en het verhogen van het waterpeil. Met deze werkzaamheden draagt Landschapsbeheer Groningen bij aan het behoud van deze bijzondere plekken in het landschap.

Aanmelden
U kunt zich voor de lezing aanmelden middels aanmeldformulier. U ontvangt dan een dag van tevoren, op woensdag 14 april, een link om via Teams te kunnen deelnemen. https://forms.gle/fzDzhSaoWZBdpd4T6
Ook kunt u mailen naar r.guikema@landschapsbeheergroningen.nl.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 15 april 2021 : 19:30 - 21:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader