Thuis maar UIT: RIDCC

24 juni t/m 26 juni, Online in LANDELIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Competitie voor choreografen, het publiek kijkt online mee, zie holland-dance.com. RIDCC nodigt iedereen uit voor de allereerste online editie van de competitie. RIDCC ontving een recordaantal van 417 aanmeldingen van choreografen uit 62 verschillende landen. Een luxe waar de pre-jury een moeilij...

Lees meer

Competitie voor choreografen, het publiek kijkt online mee, zie holland-dance.com.

RIDCC nodigt iedereen uit voor de allereerste online editie van de competitie. RIDCC ontving een recordaantal van 417 aanmeldingen van choreografen uit 62 verschillende landen.

Een luxe waar de pre-jury een moeilijke taak had om een selectie te maken van 16 duetten. RIDCC ondersteunt het aanstormend talent, tijdens deze pandemie, op een veilige wijze door dit jaar een Europese editie te organiseren met talentvolle choreografen woonachtig in de EU en Schengenlanden. RIDCC vindt plaats op 24, 25 en 26 juni 2021 in Theater Rotterdam waar de talenten, juryleden en RIDCC-partners elkaar op gepaste wijze ontmoeten. Het publiek zal de prachtige selectie van duetten digitaal in hun eigen woonkamer beleven.


Prachtige selectie Europese duetten
Uit de 417 inschrijvingen koos de vakjury 16 deelnemers voor de halve finale. Initiatiefnemers van RIDCC Mischa van Leeuwen en Maya Roest over het selectieproces: “417 duetten van over de hele wereld stroomden de afgelopen maanden binnen. Veel meer dan we hebben durven dromen. Het was best een lastige keuze voor de pre-juryleden want alle stijlen zijn welkom, van commercial tot academische ballet, van moderne dans tot circus arts. We hopen dat het publiek zal genieten van de prachtige selectie duetten. Daarnaast zijn we ontzettend dankbaar dat zoveel talenten in RIDCC als platform vertrouwen hebben om hun carrière verder te helpen.” De deelnemers zijn: David Gross & Matteo Santoro (CH/IT), Dafin Antoniadou & Alexandros Vardaxoglou (GR), Emma Evelein & Remy Tilburg (NL), Erika Maria Silgoner (IT), Vaikonur – Ester Guntín (ES), Vittoria Franchina & Giovanni Leone (IT), Giovanni Insaudo (IT), Lea Ved (US), Lucas Valente (BR), Maciej Ku?mi?ski (PL), Pablo Girolami (ES), Robert Doveri (IT), Sofia Nappi (IT), Danielle Huyghe & Alexandra Verschuuren (BE/NL), Winston Ricardo Arnon & Pamela Monreale (NL/IT) en Zoi Efstathiou (GR).

Genieten van talenten vanuit je eigen woonkamer
De geselecteerde choreografen komen, onder strikt protocol en testbeleid, naar Theater Rotterdam en volgen daar coachingsessies van Peggy Olislaegers, masterclasses en beleven netwerkmomenten met elkaar, de partners en juryleden van RIDCC. Ondanks dat de vorm anders is dan voorgaande jaren biedt RIDCC het publiek de kans om de halve finales en finale te bekijken vanuit de woonkamer, op het balkon of in de tuin. Voordat het doek thuis dicht gaat zal het publiek zijn favoriet kiezen die naar huis gaat met de Audience Award.

RIDCC Awards, producties en partners.
Om choreografen kansen te bieden heeft RIDCC partnerships met (inter)nationale dansgezelschappen en instellingen. De winnende choreografen krijgen bij deze partners de kans om zich verder te ontwikkelen en hun naamsbekendheid aanzienlijk te vergroten. De gezelschappen die een Partner Award uitdelen zijn: Het Nationale Ballet, Introdans, Nederlands Dans Theater, Codarts Rotterdam, Conny Janssen Danst, Club Guy & Roni, Maas Theater & Dans, Skanes Dansteater en Avant Garde Dance.

Naast deze Partner Awards reikt RIDCC de grootste en meest unieke choreografie prijs van de danswereld uit: de XL Production Award, een coproductie tussen RIDCC en Scapino Ballet Rotterdam, mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad en Scapino Ballet Rotterdam. Deze prijs stelt de winnende choreograaf in staat om een complete onafhankelijke productie te creëren ter waarde van €100.000 euro en op tournee gaat door het land.

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader