Thuis maar UIT: Spring special

5 april t/m 10 april, Online in LANDELIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Om het voorjaar te vieren presenteert Het Nationale Ballet op Tweede Paasdag, maandag 5 april 2021, het programma Spring Special. Een intiem en veelzijdig duettenprogramma waarin alle eerste en voor een deel ook tweede solisten van het gezelschap te zien zijn. In overleg met directeur Ted Brandsen ...

Lees meer

Om het voorjaar te vieren presenteert Het Nationale Ballet op Tweede Paasdag, maandag 5 april 2021, het programma Spring Special. Een intiem en veelzijdig duettenprogramma waarin alle eerste en voor een deel ook tweede solisten van het gezelschap te zien zijn.

In overleg met directeur Ted Brandsen hebben alle eerste solisten voor de Spring Special een keuze gemaakt uit het balletrepertoire. Met als resultaat een variatie aan choreografieën: van delen uit beroemde negentiende-eeuwse klassiekers tot een wereldpremière van de Braziliaanse choreograaf Juliano Nunes.

Spring Special is online via livestream te zien op maandag 5 april 2021 om 15.00 uur. Het programma wordt opgenomen en eenmalig herhaald op donderdag 10 april om 20.15 uur.

Tickets a € 12,50 zijn vanaf woensdag 24 maart vanaf 12.00 uur verkrijgbaar via https://operaballet.nl/nl/ballet/2020-2021/voorstelling/spring-special

Programma
De jonge Braziliaanse choreograaf Juliano Nunes maakt een nieuw ballet voor de Spring Special. Nunes, die voor het eerst voor Het Nationale Ballet creëert, werkte vlak voor de coronapandemie uitbrak met eerste soliste Anna Ol aan dit nieuwe duet, dat hij nu via Zoom met haar en eerste solist James Stout voltooit.

Nieuw op het repertoire van Het Nationale Ballet is de Talisman Pas de Deux, in 1955 gecreëerd door de Rus Pjotr Goesev, vrijelijk geïnspireerd op Marius Petipa’s avondvullende ballet Le Talisman uit 1889.

Van The Sleeping Beauty staat het huwelijksduet van prinses Aurora en prins Florimund uit de derde akte en op muziek van Tsjaikovski op het programma. Hierin een roldebuut voor eerste soliste Jessica Xuan. Van het romantische negentiende-eeuwse ballet Giselle wordt zowel de pas de quatre uit de eerste akte als de pas de deux uit de tweede akte gedanst.

Verder in Spring Special twee choreografieën van artistiek directeur Ted Brandsen: Replay, dat hij in 2014 voor Igone de Jongh en Vito Mazzeo creëerde op muziek van Philip Glass, en de ‘gavotte’, een solo uit zijn recente Classical Symphony. Van recente datum is ook Two and Only van de internationaal succesvolle Nederlandse choreografe en young creative associate van Het Nationale Ballet Wubkje Kuindersma. Zij creëerde dit ballet in 2017 voor Marijn Rademaker en Timothy van Poucke op songs van singer/songwriter Michael Benjamin.

Van voormalig artistiek directeur Wayne Eagling wordt het neoklassieke Duet, op Isoldes Leibestod van Richard Wagner gedanst. Van voormalig ‘étoile’ van het Ballet de l’Opéra national de Paris José Carlos Martínez staat het duet Delibes Suite op het programma. De uitvoering van eerste soliste Anna Tsygankova leverde haar in 2014 de Grand Prix van het Russische Dance Open Festival op.

SPRING SPECIAL

* Giselle - Pas de quatre (productie: Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante)
* Duet (Wayne Eagling)
* Classical Symphony – Gavotte (Ted Brandsen)
* Giselle – pas de deux (Marius Petipa, productie: Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante)
* Replay (Ted Brandsen)
* The Sleeping Beauty – pas de deux (Marius Petipa, productie: Sir Peter Wright)
* Two and only (Wubkje Kuindersma)
* Wereldpremiere (titel - nog niet bekend) (Juliano Nunes)
* Delibes Suite (José Carlos Martínez)
* Talisman, pas de deux (Pjotr Goesev)

Lees minder

Links

Data en tijden

ma 5 april 2021 : 15:00

Prijzen

Volwassenen : € 12.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

€ 12,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader