Thuis maar UIT: STRP Festival

3 juni t/m 6 juni, Online in LANDELIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Online met expositie, participatieve ervaringen, lezingen rondom het thema: All of Us. STRP vraagt zich af; hoe kunnen we het collectief beter dienen als individu? We hebben nieuwe vormen van verbinding nodig - wat zouden die kunnen zijn? En wat kunnen we leren van de collectiviteit van organismen,...

Lees meer

Online met expositie, participatieve ervaringen, lezingen rondom het thema: All of Us.

STRP vraagt zich af; hoe kunnen we het collectief beter dienen als individu? We hebben nieuwe vormen van verbinding nodig - wat zouden die kunnen zijn? En wat kunnen we leren van de collectiviteit van organismen, vogelzwermen en cellen?

We leven in een verdeelde wereld. Sociale media, opgezet met de belofte van verbinding, veroorzaken in plaats daarvan politieke bubbels en gevoelens van isolatie. Door de covid-crisis is menselijk contact vooral beperkt tot Zoom- en Teams-bijeenkomsten. En consumentisme geeft ons het gevoel van een wereld die geheel kan worden vormgegeven op basis van onze persoonlijke verlangens.

Tegelijkertijd zien we de laatste jaren een wedergeboorte van het collectief. Occupy, #metoo, Black Lives Matter en klimaatbeweging tonen de behoefte aan een visie op wat ons verenigt, in plaats van te focussen op wat ons uniek maakt.

Kijken naar onze verbinding met de natuurlijke wereld maakt het mogelijk om samen het menselijk perspectief te heroverwegen: door de mens niet langer het middelpunt van alles te maken. Door de wereld te beschouwen als een ecosysteem van gelijken kunnen we de rest van de wereld ook een plek geven in ons idee van ‘het collectief’.
We werken samen met kunstenaars, ontwerpers, ontwikkelaars en filosofen die geïnspireerd zijn door deze gedachten aan STRP Festival 2021. Zij gebruiken kunst, technologie en natuur als een bron van inspiratie.

Het festival is dit jaar een combinatie van interactieve lezingen, workshops en educatie waarin het publiek in de dialoog kan meedoen, en een verzameling digitale kunstwerken, sommige met een participatief element.

We selecteerden 14 nieuwe en authentieke werken van internationale kunstenaars met expertise in onlinekunst die geïnspireerd zijn door ons thema All of Us. Deze digitaal vaardige kunstenaars begrijpen hoe ze moeten spelen met interactiviteit, kleuren, beweging, vorm en positie in een platte wereld. Je vindt er 3D-werelden, video-animaties, alternatieve realiteiten en projectvideo’s.

De expo is, zoals je van STRP gewend bent interactief, en dus niet alleen maar zitten en naar een scherm staren. We hebben digitale kunst die je juist vraagt weg te gaan bij je scherm en er is ook een digitale begeleide tour. Om met anderen samen te komen, is er ook een online bar!

De werken gaan van Danielle Brathwaite Shirley die je in haar 3D-wereld meeneemt naar de ervaringen zwarte transvrouwen, Tega Brain & Sam Lavigne die met bots digitale media uitdagen om klimaatissues te belichten tot Lundahl & Seitl. Zij laten je in je eentje in je huiskamer onderzoeken of je ook de nabijheid van anderen kunt ervaren zonder dat zij bij je zijn.

STRP Festival Opening - Distant Thoughts
Als opening van ons festival hebben we een verdiepende ervaring op het programma staan. In Distant Thoughts wordt publiek uitgenodigd om telefonisch de eigen gedachten te delen met een vreemde ergens op aarde. Deelnemers worden willekeurig verbonden, in een duo, met een persoon die ze nog nooit eerder hebben ontmoet. Door het volgen van een script, zal deze ontmoeting nog lang bijblijven.

STRP, Building Conversation en Affect Lab werken samen aan deze uitgebreide, internationale versie van Distant Thoughts.

Woensdag 2 juni, 20.30 uur (CET)
Gratis, geen ticket nodig, inschrijven nodig

Lees minder

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader