Thuis maar UIT: Techstage - Extended Reality

11 mei, Forum Groningen in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Techstage, hét podium voor innovaties en ontwikkelingen in technologie, over Extended Reality Op dinsdag 11 mei presenteert Forum Groningen Techstage, een nieuw programma met presentaties van mensen uit het veld over innovaties en ontwikkelingen in technologie. De eerste Techstage gaat over Extende...

Lees meer

Techstage, hét podium voor innovaties en ontwikkelingen in technologie, over Extended Reality

Op dinsdag 11 mei presenteert Forum Groningen Techstage, een nieuw programma met presentaties van mensen uit het veld over innovaties en ontwikkelingen in technologie. De eerste Techstage gaat over Extended Reality: technieken als augmented en virtual reality die een virtuele laag toevoegen aan de tastbare wereld.

Extended Reality

De tastbare wereld wordt steeds meer en vaker aangevuld met virtuele realiteit: als een laag eroverheen (Augmented Reality), een volledig nieuwe wereld (Virtual Reality) of een combinatie daarvan (Mixed Reality). Je ziet het al volop in de gamewereld maar bijvoorbeeld ook steeds vaker in de autoindustrie. De technologische mogelijkheden blijven groeien. Waar staan we nu, waar gaat het heen?

Techstage: Extended Reality laat je kennismaken met verschillende nieuwe en interessante VR/AR/MR-projecten en -toepassingen - serious én fun.

Zo is er een presentatie van Tim Nijland van VR Owl over slimme brillen waarmee je zelfs in coronatijden grenzeloos kunt doorwerken. Je krijgt alles over de gloednieuwe VR-game Traffic Jams te zien, gepresenteerd door Yannis Bolman, CEO van de prijswinnende Little Chicken Game Studio uit Amsterdam. Haye Glas, technisch geneeskundige van het UMCG, vertelt hoe augmented reality kwaliteit en precisie toevoegt aan hun kaak- en aangezichtsoperaties. En Bastiaan Hooimeijer van het Groningse Happy Ship laat ons zien hoe hij rechtstreeks in VR werkt om nieuwe games te ontwikkelen. Rutger Middendorp (o.a. blogger voor Bright) is de host van de avond, hij neemt het publiek mee door de spectaculaire presentaties van de vier gasten.

Livestream

Vanwege de coronamaatregelen is de avond live online te volgen via Platform F (platform.forum.nl). Tickets voor de livestream zijn verkrijgbaar tot dinsdag 11 mei 12.00 uur. Voorafgaand aan de show ontvang je een mail met de inloggegevens van de livestream.

Techstage: Extended Reality

Dinsdag 11 mei, 20.00 – 22.00 uur via Platform F (het platform voor online programma’s van Forum Groningen). De avond is te volgen via een livestream.

Tickets voor de livestream kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar via forum.nl

Lees minder

Data en tijden

di 11 mei 2021 : 20:00 - 22:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN GRONINGEN
050 368 36 83
www.forum.nl
info@forum.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader