Thuis maar UIT: (Top)sport tijdens Corona

20 mei, Studium Generale in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

(TOP)SPORT TIJDENS CORONA Nico W. van Yperen, Suzanne Voorrips, Thijmen Kupers, Anne Benjaminse Het is moeilijk om gemotiveerd te blijven om te bewegen tijdens de COVID-19-pandemie. Sportscholen gingen dicht, wedstrijden werden afgelast en door de avondklok kon het rondje rennen ‘s avonds ook niet m...

Lees meer

(TOP)SPORT TIJDENS CORONA
Nico W. van Yperen, Suzanne Voorrips, Thijmen Kupers, Anne Benjaminse
Het is moeilijk om gemotiveerd te blijven om te bewegen tijdens de COVID-19-pandemie. Sportscholen gingen dicht, wedstrijden werden afgelast en door de avondklok kon het rondje rennen ‘s avonds ook niet meer. De sociale ‘druk’ om van de bank te komen verdween, en thuis sporten voor een scherm is toch andere koek. Daarnaast staat ook de mentale gezondheid onder druk: een derde van de mensen voelt zich somberder, en een derde voelt zich meer gestrest en angstig dan voor de crisis.

Voor een specifieke groep sporters, de topsporters, heeft het stilvallen van de sportwereld nog meer impact. Als topsporter werk je naar een wedstrijd of toernooi toe, maar wat doe je als die keer op keer worden uitgesteld? Hoe gaan zij om met die tegenslag? En kunnen wij hier ook van leren hoe we gemotiveerd blijven om te sporten? Doe inspiratie op in het Kenniscafé met hoogleraar sportpsychologie Nico W. van Yperen, en Suzanne Voorrips en Thijmen Kupers die hun studie combineren met een topsportbestaan.

We willen ook graag weten hoe we weer in beweging kunnen komen. Door de coronacrisis zijn onze leefstijl en ons gedrag wezenlijk veranderd: mensen zijn ongezonder gaan leven, meldt het RIVM na onderzoek. Postdoctoraal onderzoeker Sportwetenschap en blessurespecialist Anne Benjaminse vertelt hoe we weer gezond in beweging komen, zonder direct een blessure op te lopen.

Aanmelden is voor dit programma niet verplicht, maar meld je je aan via de ticketknop, dan ontvang je een herinnering!

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Science LinX en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 20 mei 2021 : 17:00 - 18:15

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Studium Generale
Oude Boteringestraat 13a1
9701 BG GRONINGEN
050 3635463
www.rug.nl/studium
studium@rug.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader