Thuis maar UIT:Groningse Nacht van de Filosofie

16 april, Forum Groningen in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Groningse Nacht van de Filosofie dit jaar volledig online met Kwame Appiah, Philipp Blom en Trudy Dehue. In deze tijden van fake news is de vraag of iets waar is actueler dan ooit. ‘Waarheid’ is dan ook het thema van alweer de achtste editie van de Groningse Nacht van de Filosofie. Vanwege de beper...

Lees meer

Groningse Nacht van de Filosofie dit jaar volledig online met Kwame Appiah, Philipp Blom en Trudy Dehue.

In deze tijden van fake news is de vraag of iets waar is actueler dan ooit. ‘Waarheid’ is dan ook het thema van alweer de achtste editie van de Groningse Nacht van de Filosofie. Vanwege de beperkingen rondom Covid-19 organiseren Forum Groningen, Faculteit Wijsbegeerte (RUG) en Studium Generale de nacht deze keer volledig online én live op vrijdagavond 16 april.

Wat is waar?
Wie bepaalt wat waar is en wat niet? Misschien moeten we alles niet zo serieus nemen en kan de humor ons nog redden? Maar wat voor humor dan?

Op vrijdag 16 april van 20.00 tot 23.00 uur praten we over het thema waarheid met uitdagende denkers. Zij zijn op zoek naar én geven hun visie op de waarheid, de grap en het goede in de mens. De avond is live te volgende via een stream vanuit de Rabo Studio en de Newsroom in Forum Groningen.

Programma en sprekers

Te gast is de Ghanees-Britse topfilosoof Kwame Appiah, die samen met filosoof Stine Jensen de coronacrisis onder de kosmopolitische loep zal nemen. Pakken we de pandemie aan als verbonden wereldburgers, of zorgt de problematiek juist voor meer verdeling?

Jochem van de Berg is medeoprichter van het satirisch online nieuwsmagazine De Speld: ‘Uw vaste prik voor betrouwbaar nieuws.’ Biedt de satire een uitweg in een tijd waarin de waarheid op losse schroeven staat?

Tot slot wordt de relatie tussen waarheid, wetenschap en filosofie uitvoerig besproken. Emeritus-hoogleraar Trudy DeHue spreekt over de ingrediënten van het wetenschappelijke feit, en filosofieprofessor Tamer Nawar legt uit wat filosofen nu eigenlijk bedoelen met ‘waarheid’.


Programma en tickets
Tot 16 april 14.00 uur kun je tickets kopen voor de livestream van de Groningse Nacht van de Filosofie via www.forum.nl/filosofie.

Groningse Nacht van de Filosofie via livestream
Vrijdag 16 april, 20.00 – 23.00 uur
Tickets € 10,00 normaal | € 15,00 plus donatie

Kaarten kunnen voor de livestream worden gekocht tot 16 april 14.00 uur. Daarna ontvang je een mail met de toegangsgegevens voor de livestream.

Meer informatie en ticketverkoop via forum.nl/filosofie

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking van Studium Generale Groningen, de Faculteit Wijsbegeerte van de RUG en Forum Groningen.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 16 april 2021 : 20:00 - 23:00

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Toelichting: kaarten kunnen voor de livestream worden gekocht tot 16 april 14.00 uur, daarna ontvang je een mail met de toegangsgegevens voor de livestream, meer informatie en ticketverkoop via forum.nl/filosofie.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN GRONINGEN
050 368 36 83
www.forum.nl
info@forum.nl

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader