Thuis op aarde

2 juli t/m 10 september, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zomertentoonstelling doopsgezinde vermaning: Thuis op aarde De aarde is niet alleen onze verblijfplaats, maar ook de plek waarvoor wij met elkaar verantwoordelijkheid dragen. Aan deze bewustwording willen en moeten we als doopsgezinde gemeente meewerken. ‘Natuur’ is als het ware de opdracht om die ...

Lees meer

Zomertentoonstelling doopsgezinde vermaning: Thuis op aarde

De aarde is niet alleen onze verblijfplaats, maar ook de plek waarvoor wij met elkaar verantwoordelijkheid dragen. Aan deze bewustwording willen en moeten we als doopsgezinde gemeente meewerken. ‘Natuur’ is als het ware de opdracht om die rijke leefwereld met al haar vormen te begrijpen als een organisme, niet als een maakbare entiteit. Voorbij aan ‘maakbaarheid’ is het belangrijk om positieve kwaliteiten van natuur en biodiversiteit te waarderen. De mens staat hierbij niet in het centrum van het universum, maar verdient een bescheiden rol in de cirkel en cyclus van leven.
Deze bewustwording en de waardering van de natuur toont zich prachtig in de schilderijen van Doet Boersma. Zij laat in haar werk, dat zij speciaal voor deze tentoonstelling maakte, de zorg voor de natuur en het behoud van de aarde zien.
Een waardevolle aanzet tot rust, inspiratie en gezondheid.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 2 juli 2022 : 13:30 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: vrijwillige bijdrage is welkom.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN