Tiny Bouter-Snijders en Linda Bouter

2 juli t/m 30 september, Gemeentehuis in SELLINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Expositie met schilderijen, keramiek en gecombineerd werk van Linda Bouter en Tiny Bouter-Snijders. Expositie van Tiny Bouter-Snijders en Linda Bouter in het gemeentehuis te Sellingen. Samen 90 jaar kunstenaarschap en 90 jarig bestaan van hun voormalige openbare lagere school in Roodeschool waar b...

Lees meer

Expositie met schilderijen, keramiek en gecombineerd werk van Linda Bouter en Tiny Bouter-Snijders.

Expositie van Tiny Bouter-Snijders en Linda Bouter in het gemeentehuis te Sellingen.

Samen 90 jaar kunstenaarschap en 90 jarig bestaan van hun voormalige openbare lagere school in Roodeschool waar beide kunstenaars wonen en werken in hun galerie en atelier.

Begin 2019 begonnen moeder en dochter een gezamenlijke rondreis met hun expositie door de provincie Groningen; vrij werk als schilderijen, keramiek en gecombineerd werk.

Ze laten zich onder andere inspireren door het Groninger land, terwijl bij het tweedimensionale werk vooral de mens de boventoon voert.

Beide kunstenaars zijn al jarenlang actief en exposeerden zowel in binnen- als buitenland.

Tiny Bouter-Snijders (1938) maakt abstractie, monumentale keramische objecten. Haar zelfgemaakte glazuren zijn een vak apart. Haar werk wordt na de eerste biscuit-stook geglazuurd en op 1180-1250 graden gestookt, afhankelijk van de kleur.

Haar reis naar Japan, waar ze werd uitgenodigd voor een keramiek-symposium, heeft een grote invloed op haar werk gehad. Momenteel is ze geïnspireerd door de vormen van huizen en boerderijen en is dat het uitgangspunt van haar werk. Meer werk op https://tinyboutersnijders.jouwweb.nl

Linda Bouter is eigenaar van Linda Bouter Art, waaronder LITI Galerie/Pottery en LITI Urnen en Gedenktekens vallen, alsook de webwinkel LindaBouterArtCards.
Zij begon als edelsmid/schilder, maar ontwikkelde zich daarnaast ook als kermiste. De afwisseling tussen schilderen en werken met klei is haar op het lijf geschreven en brengt haar veel inspiratie.
Juist omdat het schilderen eigenlijk heel meditatief is en het werken met klei heel aards, vult het elkaar goed aan. Dat is te zien als je de tijd neemt om haar verschillende werken te bekijken.

Linda en Tiny begonnen in 2000 met hun galerie met hun eigen vrije werk en daarnaast maken ze unieke keramische urnen in opdracht.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 2 juli 2021 t/m donderdag 30 september 2021

maandag : 9:00-12:00
dinsdag : 9:00-12:00
woensdag : 9:00-19:00
vrijdag : 9:00-12:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Gemeentehuis
Dorpsstraat 1
9551 AB SELLINGEN
0599 320220
www.vlagtwedde.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader