Todesfuge

15 mei, Museum De Buitenplaats in EELDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een theatraal concert rondom het gedicht Fuga van de dood van Paul Celan (1920-1970). Vier musici gaan de uitdaging aan de gedichten van Paul Celan tot leven te brengen in klank en beeld. Paul Celan vond een taal voor het onzegbare: hij bracht als eerste dichter de duisternis en misdaden van het na...

Lees meer

Een theatraal concert rondom het gedicht Fuga van de dood van Paul Celan (1920-1970). Vier musici gaan de uitdaging aan de gedichten van Paul Celan tot leven te brengen in klank en beeld.

Paul Celan vond een taal voor het onzegbare: hij bracht als eerste dichter de duisternis en misdaden van het naziregime aan het licht in zijn poëzie. De drie componisten Natalia Dominguez Rangel, Bart de Vrees en Wilbert Bulsink, schreven speciaal voor dit programma nieuwe stukken op basis van het beroemde gedicht Todesfuge. Antje Lohse (mezzosopraan), Marieke Franssen (fluit), Miriam Overlach (harp) en Anna voor de Wind (klarinet) zullen het publiek meenemen in een fantasierijke en verrassende uitvoering van dit zware gedicht.

De regie is in handen van Isabel Schröder en de uitvoering is tweetalig (Nederlands en Duits).

Met steun van het Fonds Podiumkunsten

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 15 mei 2022 : 14:00 - 15:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Museum De Buitenplaats
Hoofdstraat 76
9761 EK EELDE
050 3095818
www.museumdebuitenplaats.nl
info@museumdebuitenplaats.nl

€ 15,00