Ton Bouchier

22 oktober t/m 3 december, Galerie De Roos van Tudor in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het is alweer een tijd geleden dat de Leeuwarder kunstenaar Ton Bouchier solo geëxposeerd heeft. Dat wil niet zeggen dat hij heeft stilgezeten, want hij heeft zich verdiept in nieuwe technieken. De nieuwe werken, die hij nu laat zien, met pastelkrijt en acryl op papier zijn opvallend door het helde...

Lees meer

Het is alweer een tijd geleden dat de Leeuwarder kunstenaar Ton Bouchier solo geëxposeerd heeft. Dat wil niet zeggen dat hij heeft stilgezeten, want hij heeft zich verdiept in nieuwe technieken. De nieuwe werken, die hij nu laat zien, met pastelkrijt en acryl op papier zijn opvallend door het heldere kleurgebruik.

Hij blijft wel dicht bij zijn herkenbare onderwerpen. Daarbij gaat het niet over de of andere archetypische persoon of de voorbestemde stuntelaar - maar gaat in de eerste plaats over hem zelf en z'n relatie tot de wereld. En omdat zijn wereld niet wezenlijk van onze wereld verschilt, herkennen wij moeiteloos de situaties die hij ons schildert. Het verborgen leed, het kleine verdriet, geborgenheid, teleurstelling, wachten, staan, zitten, slapen, denken. Het zijn geen wereldschokkende dingen, maar wel zaken die ons dagelijks, kleinburgerlijke leven bepalen en letterlijk kleur geven.

Bij deze expositie wordt de uitgave van een nieuwe brochure in de vorm van een kalender gepresenteerd.

Daarnaast is een kleine expositie ingericht met de recente landschappen van Margot de Jager en in het grafiekkabinet nieuwe houtsneden van Manuel Knortz.

Lees minder

Data en tijden

za 22 oktober 2022 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Galerie De Roos van Tudor
Eewal 47-49
8911 GR LEEUWARDEN
058 2161636
www.roosvantudor.nl
info@roosvantudor.nl

gratis