Toonkunstkoor Bekker - Weihnachtsoratorium

16 december, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Jammer genoeg kon vorig jaar, op de valreep, ons kerstconcert vanwege corona niet doorgaan. Maar gelukkig mogen we dit jaar weer optreden. En dat gaan we dan ook doen: net als in 2016 en 2018 voert Toonkunstkoor Bekker het feestelijke Weihnachts­oratorium van Johann Sebastian Bach uit. En opnieuw ...

Lees meer

Jammer genoeg kon vorig jaar, op de valreep, ons kerstconcert vanwege corona niet doorgaan. Maar gelukkig mogen we dit jaar weer optreden. En dat gaan we dan ook doen: net als in 2016 en 2018 voert Toonkunstkoor Bekker het feestelijke Weihnachts­oratorium van Johann Sebastian Bach uit.

En opnieuw samen met The Northern Consort in de prachtige ambiance van de Martinikerk. Bach componeerde het Weihnachtsoratorium in 1734 voor de periode vanaf de kerstdagen tot Drieko ningen. Het werk bestaat dan ook uit afzonderlijke delen, of cantates, die destijds op verschillende dagen en in verschillende kerken werden uitgevoerd.

Op basis van teksten uit de Bijbel, beschrijft het Weihnachtsoratorium de gebeurtenissen rond de geboorte van Jezus. De opzet van het Weihnachtsoratorium is net als die van Bach’s beroemde Matthäus-Passion: het verhaal, verteld door de evangelist, wordt afgewisseld door aria’s, vertolkt door solozangers, en koren en koralen gezongen door het koor. Maar de sfeer van het Weihnachtsoratorium is volkomen anders dan die van de Matthäus-Passion. Stemmig en ingetogen bij de Matthäus, die gaat over het lijden en sterven van Jezus, en juist feestelijk en uitbundig bij het Weihnachts.

Toonkunstkoor Bekker voert vandaag de delen 1, 2, 5 en 6 van het Weihnachtsoratorium uit. We hebben vier fantastische solisten bereid gevonden om met ons op te treden, onder wie tenor Marcel Beekman, die een dubbelrol zal vervullen: hij treedt niet alleen op als evangelist, maar zal ook de tenoraria’s voor zijn rekening nemen. Het concert wordt deze keer niet gedirigeerd door onze vaste dirigent, Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, maar door gastdirigent Tobias Bethlehem.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 16 december 2022 : 20:00 - 22:30

Prijzen

Volwassenen : € 34.50
CJP : € 17.50

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl

€ 34,50