Toonkunstkoor Concordia - Gloria en Ein Deutsches Requiem

4 november, Grote of Jacobijnerkerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Francis Jean Marcel Poulenc (1899-1963)componeerde oorspronkelijk wereldlijke muziek, veelal op basis van de poëzie van Franse avant-garde schrijvers. Maar na het tragisch overlijden van een goede vriend in 1935 trad hij toe tot de Rooms-Katholieke Kerk en ging zich toeleggen op religieuze muziek. D...

Lees meer

Francis Jean Marcel Poulenc (1899-1963)componeerde oorspronkelijk wereldlijke muziek, veelal op basis van de poëzie van Franse avant-garde schrijvers. Maar na het tragisch overlijden van een goede vriend in 1935 trad hij toe tot de Rooms-Katholieke Kerk en ging zich toeleggen op religieuze muziek. Dit resulteerde uiteindelijk in het 6-delige Gloria, een van de laatste werken die hij voor zijn overlijden heeft geschreven.

Johannes Brahms (1833-1897 had al heel vroeg het idee om een Duitstalige Requiem te schrijven. Mogelijk heeft de dood van Schumann in 1856 hierbij een rol gespeeld maar zeker heeft het overlijden van zijn moeder 1865 er voor gezorgd dat hij het idee verder uitwerkte.

Ein deutsches Requiem is niet zomaar een Duitse vertaling van de gebruikelijke Latijnse Requiemmis. Hier vinden we geen “Dies Irae”, geen hel en verdoemenis, geen bedreigende apocalyptische perspectieven, maar bemoediging voor treurenden en twijfelenden op basis van een bevrijdend en troostrijk vertrouwen in Gods onvoorwaardelijke liefde en verzoening met de dood. Brahms heeft ooit gezegd dat hij het werk graag Een menselijk Requiem genoemd zou hebben en dat is het zeker geworden.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 4 november 2022 : 20:15 - 22:15

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 27.50 € 27.50
CJP : € 15.00 € 15.00

Voorverkoop: via de website: concordialeeuwarden.nl via de koorleden.

Waar is het?

Grote of Jacobijnerkerk
Jacobijnerkerkhof 95
8911 EN LEEUWARDEN
www.grotekerkleeuwarden.nl
info@grotekerkleeuwarden.nl

€ 27,50