Toonkunstkoor Emmen

10 juni, ATLAS Theater in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op vrijdag 10 juni 2022 viert TOONKUNSTKOOR EMMEN (TKE) zijn 75-jarig bestaan met een feestelijk herdenkingsconcert. Op het programma staat de uitvoering van het Requiem van W.A. Mozart en de indrukwekkende 2e ‘Lobgesang’ Symfonie voor groot koor, solisten en orkest van F. Mendelssohn Bartholdy. D...

Lees meer

Op vrijdag 10 juni 2022 viert TOONKUNSTKOOR EMMEN (TKE) zijn 75-jarig bestaan met een feestelijk herdenkingsconcert.

Op het programma staat de uitvoering van het Requiem van W.A. Mozart en de indrukwekkende 2e ‘Lobgesang’ Symfonie voor groot koor, solisten en orkest van F. Mendelssohn Bartholdy. Daaraan voorafgaand - als eerbetoon aan al diegenen die actief betrokken waren bij de oprichting van het koor in 1945 - een uitvoering van het allereerste werk dat het koor ten gehore bracht in 1946. Algehele leiding is in handen van Iassen Raykov.

Het concert vindt plaats in het ATLAS Theater (RABO-zaal) te Emmen. Aanvang 19.30

Het Jubileumconcert zou oorspronkelijk zijn uitgevoerd in 2020 als onderdeel van het gemeentelijke project 75 jaar Vrijheid 2020 waarin Herdenken en Vieren centraal stonden. Twee thema’s die ook vandaag de dag nog bijzonder actueel zijn.

Herdenken wordt muzikaal verbeeld met de uitvoering van het alom bekende Requiem van W. A. Mozart. Zijn laatste, onvoltooid gebleven compositie. Het is te danken aan zijn oud-leerling, vriend en collega Frans Xaver Süßmayr die op zeker moment het werk ter hand nam en de muziek completeerde. Inmiddels wordt het Requiem tot de meest geliefde en gewaardeerde composities van Mozarts hele oeuvre gerekend.

Het concert wordt afgesloten met de uitbundige en feestelijke 2e ‘Lobgesang’ Symfonie voor groot koor, solisten en orkest van F. Mendelssohn Bartholdy waarmee we willen Vieren. Mendelssohn componeerde dit werk in 1840 ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de boekdrukkunst door Johannes Gutenberg dat in Leipzich feestelijk werd gevierd. Zelf noemde de componist het een symfonische cantate, omdat het werk begint met een driedelige symfonie, gevolgd door een tiendelige cantate. ‘Erst sollen die Instrumenten singen, dann die Stimmen’ aldus Mendelssohn.

Voorafgaand aan het concert is er een kort verrassingsvoorprogramma. Met daarin o.a. - als eerbetoon aan hen die aan de wieg stonden van het koor - een reprise van Geluckig Vaderland van Adriaen Valerius waarmee het koor zijn eerste concert gaf op 11 april 1946.

Aan dit concert wordt medewerking verleend door de vermaarde sopraan Johannette Zomer, Emilie Wijers - alt, Geert van de Kaaij – tenor en Stefan Kennedy – bas. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Nederlands Begeleidingsorkest. Algehele leiding: Iassen Raykov.

Toegangsprijs: €19,50
ATLAS Theater (grote RABO-zaal) te Emmen
Aanvang: 19.30
Kaartverkoop via www.atlastheater.nl of per telefoon 0591- 850856
www.toonkunstkooremmen.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 10 juni 2022 : 19:30 - 23:00

Prijzen

Volwassenen : € 19.50

Waar is het?

ATLAS Theater
Raadhuisplein 100
7811 AP EMMEN
0591 850 856
www.atlastheater.nl
info@atlastheater.nl

€ 19,50