Toonmoment: muziek rond 1600

29 mei, Kruiskerk in BURGUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Muziek rond 1600, uitgevoerd door zangers en instrumentalisten. O.l.v. de Vlaming Jan van Elsacker. Oude muziek zoals het rond 1600 zou kunnen zijn uitgevoerd. Met een bezetting van 13 zangers en 9 instrumentalisten (zinken, baroktrombones, dulciaan en continuo orgel) is er een weekend lang gerepet...

Lees meer

Muziek rond 1600, uitgevoerd door zangers en instrumentalisten. O.l.v. de Vlaming Jan van Elsacker.

Oude muziek zoals het rond 1600 zou kunnen zijn uitgevoerd. Met een bezetting van 13 zangers en 9 instrumentalisten (zinken, baroktrombones, dulciaan en continuo orgel) is er een weekend lang gerepeteerd o.l.v. de Vlaamse tenor en ensembleleider Jan van Elsacker. Het programma bestaat uit muziek van Peter Philips (een Engelse katholiek in de Nederlanden rond 1600), Giovanni Gabrieli, Orlando di Lasso en Claudio Merulo. De vaak meerkorige muziek komt in de schitterende Kruiskerk van Burgum zeer tot zijn recht.
Voor de 27e keer wordt tijdens het "Toonmoment" op zondagmiddag ten gehore gebracht waar enthousiaste musici uit binnen- en buitenland 3 dagen aan gewerkt hebben. Na 3 "corona-annuleringen" is het eindelijk weer zo ver en dat zal te horen zijn aan het veelal feestelijke karakter van de muziek.

Vrijwillige gift bij de uitgang.

Lees minder

Data en tijden

zo 29 mei 2022 : 15:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Kruiskerk
Nieuwstad 5
9251 LM BURGUM

gratis