Topzondag: Stedelijk Muziekkorps met Edith Bakker

28 november, Theater Sneek (Noorderkerkzaal) in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Klassiek. Als de vooravond van het jaar waarin het Stedelijk Muziekkorps haar 100-jarig jubileum hoopt te vieren is de vereniging uitgenodigd zich te presenteren in deze serie van Topzondagen. Ooit ontstaan uit de muziek bij de “Schutterij” van Sneek, heeft het orkest zich ontwikkeld tot een flexi...

Lees meer

Klassiek.

Als de vooravond van het jaar waarin het Stedelijk Muziekkorps haar 100-jarig jubileum hoopt te vieren is de vereniging uitgenodigd zich te presenteren in deze serie van Topzondagen.

Ooit ontstaan uit de muziek bij de “Schutterij” van Sneek, heeft het orkest zich ontwikkeld tot een flexibel harmonieorkest dat van vele markten thuis is.
Zo heeft het orkest in een symfonische setting vaak gespeeld met lage strijkers, terwijl op een ander moment een compleet combo is ingevlogen voor een metropool bezetting.

Met name de laatste decenia is het Stedelijk Muziekkorps Sneek niet meer weg te denken uit het openbare leven. Het orkest o.a. te beluisteren in Theater Sneek tijdens het jaarlijks terugkerend nieuwjaarsconcert, in de Martinikerk op Kerstavond, in de Ielânen op Koningsdag en op 4 mei bij de herdenkingsplechtigheid in Sneek.

Dit topzondag concert is Edith Bakker uitgenodigd als soliste. Op het programma staat o.a. het prachtige Concerto van David Maslanka, waaruit het eerste deel 'Fire in the Earth' wordt gespeeld. Haar solistisch optreden wordt omkleed met enkele topcomposities voor blaasorkest.

Edith Bakker
Edith studeerde klassiek saxofoon bij Jan Schoemaker aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en behaalde haar diploma in 1995. Zij volgde masterclasses bij o.a. Arno Bornkamp, Claude Delangle en John Kelly.

In 2008 vervolgde ze haar studie bij Christer Johnsson, docent saxofoon aan de Kungliga Musikhögskola in Stockholm.

Als uitvoerend musicus is Edith werkzaam in het Zweedse saxofoonkwartet Rollin'Phones waarmee zij optreedt door Scandinavië en Europa. Dit kwartet bestaat sinds 1986 en is een belangrijk onderdeel geworden van het Zweedse muziekleven. Het repertoire strekt zich uit van klassieke standaardwerken en transcripties tot werken van hedendaagse componisten en jazz en folkmuziek. Er is een groot aantal werken speciaal voor het kwartet geschreven. Daarnaast treedt zij regelmatig op als soliste met pianobegeleiding en met koren en orkesten.

Edith heeft als muziekdocente jarenlange ervaring. In Friesland is ze verbonden aan Kunstencentrum Atrium en heeft zij haar eigen lespraktijk onder de naam STER muziek & onderwijs. Edith geeft saxofoon- en klarinetles en verzorgt ze klassikale muzieklessen binnen het basisonderwijs.

Met saxofoonkwartet Rollin'Phones geeft zij in binnen- en buitenland workshops aan muziekscholen en masterclasses op conservatoria.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 28 november 2021 : vanaf 11:30

Prijzen

Volwassenen : € 12.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Theater Sneek (Noorderkerkzaal)
Oud Kerkhof 11
8601 EC SNEEK
0515 431400
www.theatersneek.nl
a.dros@cultuurkwartier.nl

€ 12,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader