Traceren

3 april t/m 29 april, Galerie Noord in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Drie kunstenaars onderzoeken elk op hun eigen wijze wat ze aantreffen als ze bepaalde sporen volgen. Sporen in de tijd, sporen in de ruimte, sporen tussen mensen. Overeenkomsten in hun werk zijn het onderzoek, de gelaagdheid en het uitdagen van de kijker om positie te kiezen. Houvast proberen ze te ...

Lees meer

Drie kunstenaars onderzoeken elk op hun eigen wijze wat ze aantreffen als ze bepaalde sporen volgen. Sporen in de tijd, sporen in de ruimte, sporen tussen mensen. Overeenkomsten in hun werk zijn het onderzoek, de gelaagdheid en het uitdagen van de kijker om positie te kiezen. Houvast proberen ze te vinden in het in kaart brengen van meerdere dimensies. Ze traceren.

Peter Dijk
Structuren zijn Peter’s thema. Zijn overtuiging is dat het in kaart brengen van de wereld onze kijk erop verandert. Recent onderzocht hij de structuren van oude steden als Aleppo, die door hedendaagse interferentie veranderen. In zijn schilderijen gebruikt Peter de structuur van deze steden om ze te verlossen van hun zware geschiedenis. Hij bevrijdt de plattegronden van hun oorspronkelijke betekenis en maakt ruimte voor nieuwe structuren zonder betekenis.

Esther IJssels
Esther maakt tekeningen, liefst op zelfgemaakt papier van oude documenten, waarbij elke lijn een geconcentreerde beweging is die voortkomt uit gedachten en emoties. Welk spoor volgt de lijn die ze tekent en maakt ze daarbij de goede keuze? Tijdens het tekenproces ontstaat een werkelijkheid die zich bevindt op de grens tussen figuratief en abstract. In dat schemergebied, waar voorstellingen oplossen of verschijnen, daagt ze de toeschouwer uit eigen ervaringen in te zetten en andere op te doen.

Faisel Saro
In zijn kunstwerken traceert Faisel historische lagen. Hij verenigt die lagen en de bijbehorende symbolen met het heden. De symbolen uit de verschillende lagen gaan onderling een zeker confrontatie of dialoog aan. Met inkt, potlood, acrylverf en balpen tekent hij op calqueerpapier, dat hij vervolgens speldt op foam. Met het verbinden van lagen en symbolen probeert Faisel mensen te verbinden. Hij wil de kijker bewust maken van zijn positie ten opzichte van anderen.

Alleen na afspraak te bezoeken via https://calendly.com/info-26057/traceren?month=2021-04.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 3 april 2021 t/m donderdag 29 april 2021

zondag : 13:00-17:00
maandag : 13:00-17:00
dinsdag : 13:00-17:00
woensdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Toelichting: reserveren verplicht via https://calendly.com/info-26057/traceren?month=2021-04

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Noord
Nieuwstad 6
7911 JP GRONINGEN
050 3113322
www.galerienoord.nl
info@galerienoord.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader